Dunkel hefe-Weizen, pszeniczne

Złomowisko, w którym będą skasowane posty.
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.

Autor tematu
legler
20
Posty: 24
Rejestracja: poniedziałek, 22 lut 2010, 19:46

Post autor: legler »

Witam. mam zamiar w najbliższą niedziele zrobic piwo pszeniczne. mój przepis to:

zacieranie: metoda podgrzewania
Fermentacja : górna
Brzeczka nastawna : około 22L

Słody:
- Słód pilzneński 2kg
- Słód pszeniczny 3kg
- Słód palony 250 g ale tylko namoczę, odcedzę i dodam taką zabarwioną wodę do zacierania

Chmiele:
- Lubelski 25g granulat 3,6% aa

Drożdże
-Safbrew WB-06

Zacieranie:
- 45°C - 15 min
- 55°C - 15 min
- 62°C - 40 min
- 72°C - 40 min

Czas gotowania:
60 min.

Proszę o wypowiedzenie się czy waszym zdaniem wszystko ok.
promocja
Zablokowany

Wróć do „Śmietnik”