Witam Kolegów. Wiem, że zagląda tu sporo otwartych głów na nowe wyzwania.
Chodzi mi o tani prosty w budowie i obsłudze załącznik (sterownik) do np. pompy obsługującej kolektor słoneczny. W chwili gdy temperatura na kolektorze była by np. wyższa o 5 st. C niż woda w ogrzewanym zbiorniku załącznik włączał by pompę wymuszającą obieg wody (czynnika grzejnego) w instalacji grzejnej. Chodzi o proste (tanie) urządzenie bez np. wyświetlania mierzonych temperatur itp. rzeczy.
Widziałem oferty sterowników w cenie 300 - 360 zł, ale chodzi o coś tańszego
Regulamin forum
W tym dziale można rozmawiać na luzie o wielu tematach.
Obowiązuje zakaz poruszania tematów POLITYCZNYCH. Tematy takie będą kasowane lub moderowane.
W tym dziale można rozmawiać na luzie o wielu tematach.
Obowiązuje zakaz poruszania tematów POLITYCZNYCH. Tematy takie będą kasowane lub moderowane.
-
Autor tematu - Posty: 86
- Załączniki
-
- Kontakt:
- Załączniki
Re: Tani sterownik do obsługi kolektora słonecznego.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
Chiński termoregulator za 5 dych z Allegro Ci to ogarnie.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Niemirof Smorodina
- Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
- Załączniki
To jak chcesz ustawiać jak nie będziesz widział jaka w danej chwili jest temperatura
Zwykłe analogowe termostaty za kilkadziesiąt złociszy nie mają możliwości ustawiania histerezy więc musisz zdecydować co chcesz.
Markizpucek pisze:...Chodzi o proste (tanie) urządzenie bez np. wyświetlania mierzonych temperatur itp. rzeczy...
To jak chcesz ustawiać jak nie będziesz widział jaka w danej chwili jest temperatura

Zwykłe analogowe termostaty za kilkadziesiąt złociszy nie mają możliwości ustawiania histerezy więc musisz zdecydować co chcesz.
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html
-
- Załączniki
Poszukaj w sieci - lankontroler.
Ja tym steruję ogrzewanie i oświetlenie.
Uniwersalny, nie tak drogi jak piszesz, soft i peryferia ciągle rozwijane, no i nie ma wyświetlacza -dostęp przez www
Ja tym steruję ogrzewanie i oświetlenie.
Uniwersalny, nie tak drogi jak piszesz, soft i peryferia ciągle rozwijane, no i nie ma wyświetlacza -dostęp przez www

-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: zielona wróżka
- Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
- Kontakt:
- Załączniki
Do kolektorów potrzebujesz sterownika ròznicowego. Zapytaj użytkownika impex2 na allegro.
zapraszam na wczasy na podlasie - jaglowo.com