Znaleziono 6 wyników
- poniedziałek, 4 cze 2018, 20:45
- Forum: Czy zacier/nastaw jest już gotowy?
- Temat: Po 17 dniach blg 10
- Odpowiedzi: 7
- Odsłony: 12015
Re: Po 17 dniach blg 10
Klarowanie botonitem nieudane. Po dwóch tygodniach trafiło na rurki. Po jednym psoceniu na miedzianym micro pot stilu od Zygmunta wyszła w zapachu ambrozja. 1 litr dostał czipsów dębowych a drugi czysty. Oba stoją i dojrzewają. Pozostałość po destylacji dostała 4 kilo cukru w 20 litrach soku jabłkow...
- wtorek, 8 maja 2018, 18:26
- Forum: Czy zacier/nastaw jest już gotowy?
- Temat: Po 17 dniach blg 10
- Odpowiedzi: 7
- Odsłony: 12015
Re: Po 17 dniach blg 10
Po tygodniu czyli dzisiaj sprawdziłem i jest równo 5 blg.
Czekać jeszcze, czy klarować i dawać na rurki a dunder ponownie potraktować cukrem i dać turbo fruit.
Czekać jeszcze, czy klarować i dawać na rurki a dunder ponownie potraktować cukrem i dać turbo fruit.
- wtorek, 1 maja 2018, 16:04
- Forum: Czy zacier/nastaw jest już gotowy?
- Temat: Po 17 dniach blg 10
- Odpowiedzi: 7
- Odsłony: 12015
Re: Po 17 dniach blg 10
Dałem wszystko ja zaproponował olo 69.
Dzisiaj blg wynosi 6.
Delikatnie jeszcze bulka w rurce.
Dzisiaj blg wynosi 6.
Delikatnie jeszcze bulka w rurce.
- piątek, 27 kwie 2018, 20:46
- Forum: Czy zacier/nastaw jest już gotowy?
- Temat: Po 17 dniach blg 10
- Odpowiedzi: 7
- Odsłony: 12015
Re: Po 17 dniach blg 10
Temperatura nastawu taka jak w domu bo stoi w małym pokoju czyli 21-22st.
Blg początkowe nieznane bo nie miałem cukromierza. Posmakowałem i smak drożdżowy i słodki.
Mam kolejne bayanusy GT i turbo fruit. Może nastaw poczęstować turbo?
Blg początkowe nieznane bo nie miałem cukromierza. Posmakowałem i smak drożdżowy i słodki.
Mam kolejne bayanusy GT i turbo fruit. Może nastaw poczęstować turbo?
- piątek, 27 kwie 2018, 11:02
- Forum: Czy zacier/nastaw jest już gotowy?
- Temat: Po 17 dniach blg 10
- Odpowiedzi: 7
- Odsłony: 12015
Po 17 dniach blg 10
Panowie Robiłem według przepisu Kucyka. 20 litrów soku jabłkowego z biedry, 3 kg cukru w 1,5 l wody, pożywka i bayanusy. Pięknie ruszyło. Po 4 dniach dodałem 2 kg cukru. Po 17 dniach fermentacji bardzo zwolniło. Bulki z rurki raz na minutę, gdy poprzednio było 30 bulków. Sprawdziłem, jest 10 blg. Cz...
- wtorek, 27 mar 2018, 14:06
- Forum: Przywitaj Się!
- Temat: tompa
- Odpowiedzi: 2
- Odsłony: 1686
tompa
Hej
jestem Tomek i zaczynam moją zabawę z psotami. Jutro kupuję mikro pot stilla z miedzianych i będę wykorzystywał wasze porady do pierwszych prób psocenia.
jestem Tomek i zaczynam moją zabawę z psotami. Jutro kupuję mikro pot stilla z miedzianych i będę wykorzystywał wasze porady do pierwszych prób psocenia.