Tatar

Coś, co można łatwo i szybko przygotować na zagrychę.
Awatar użytkownika

Wald
2500
Posty: 2591
Rejestracja: środa, 17 lut 2010, 20:05
Krótko o sobie: Dłubek -mechanik "złota rączka".
Ulubiony Alkohol: do 20%
Status Alkoholowy: Miodosytnik
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 260 razy

Post autor: Wald »

Ja mam tak dziwnie poukładane, że jeśli słyszę (lub czytam):
"tatar" -Podświadomie myślę polędwica końska,
"kabanosy" -myślę nutria,
"salami" -myślę osioł, itp.
Cała reszta to zamienniki. I to z marnego surowca. Ciężko przecież nazwać wieprzowiną to co jest do kupienia w sklepach. Podobnie jak nazywanie brojlera kurą. Zróbcie rosół z obu, pogadamy. Dwa z tych zamienników są godne nazwy pod którą się podłączają. Jest to tatar z sarniny, oraz kabanosy z koniny. Te drugie robią wspaniałe w Lądku. Polecam jeśli macie w planach to uzdrowisko.
zebazdan pisze:Jak strzelę to się podzielę z chętnymi :D
Już chyba oko nie to. Albo kłusownicy kolegę uprzedzili? A szkoda.
Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna!
koncentraty wina
Awatar użytkownika

rozrywek
4500
Posty: 4941
Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 561 razy
Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: Tatar

Post autor: rozrywek »

A gdzie w lądku bom ciekaw.
Adresa zapodaj
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakąski Domowe”