Rozcieńczyć i filtrować - nakapie
Podobnie robiłem z truskawkami i śliwkami. Robię esencjonalne na maksa nalewy, które i tak później rozwódniam. Więc rozcieńczam galaretkę i ponownie filtruję - da się uzyskać jeszcze aromatyczny trunek, który dolewam do całości. Pigwawca i zielone orzechy zalewam alko kilka razy, tylko coraz dłużej stoją. Nawet kilka lat. Ale siódma zalanie orzechów dało bardzo ciekawy smak i aromat. Tyle, że zalałem destylatem z ponalewkowych owoców - nazwałem: siódma woda po...
Szybkie pytanie o pigwówkę w
-
- Posty: 2916
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy