Szybkie pytanie o pigwówkę w

Dyskusja ogólna o wytwarzaniu nalewek i ich przyrządzaniu...

wawaldek11
2500
Posty: 2916
Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Podziękował: 159 razy
Otrzymał podziękowanie: 298 razy

Post autor: wawaldek11 »

Rozcieńczyć i filtrować - nakapie ;)
Podobnie robiłem z truskawkami i śliwkami. Robię esencjonalne na maksa nalewy, które i tak później rozwódniam. Więc rozcieńczam galaretkę i ponownie filtruję - da się uzyskać jeszcze aromatyczny trunek, który dolewam do całości. Pigwawca i zielone orzechy zalewam alko kilka razy, tylko coraz dłużej stoją. Nawet kilka lat. Ale siódma zalanie orzechów dało bardzo ciekawy smak i aromat. Tyle, że zalałem destylatem z ponalewkowych owoców - nazwałem: siódma woda po...
Pozdrawiam,
Waldek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wytwarzanie Nalewek”