Pytanie z czatu.
@Darioz dzisiaj, 12:31
Cytat: "Siemka zawsze dawałem 15 kg cukru na 50 l zacieru teraz dałem 13 kg na 50 l i wyszło mi mniej bimberku niż zawsze, czyli mnejsza ilość cukru spowodowała mniejszą ilość urobku ??"
A jak myślisz

Płukanka to świetny wynalazek i żadna strata bo idzie do nalewek
a jak jest to po długim kropelkowaniu to jest nawet lepsza jak surówka po razie, a przecież na surówce właśnie większość robi nalewki.
Skir pisze:a bo za mało drożdży dał. powinien zachować proporcje 1410: 14 kg cukru na 10 kg drożdży))
a z drugiej strony ciekawi mnie proces "zacierania cukru"
MASaKrA_Domingo pisze:ps - co to jest płukanka![]()
wolan pisze:czy to może nasz dawny kolega Koalak ??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości