Suszone owoce do nalewek

Dyskusja ogólna o wytwarzaniu nalewek i ich przyrządzaniu...

Wojtek5
650
Posty: 693
Rejestracja: sobota, 21 wrz 2019, 18:39
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Lokalizacja: Mazowsze, centralna wieś
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 87 razy

Post autor: Wojtek5 »

Płukałem, ale jak widać za mało. Załączę fotki, choć ciężko je zrobić gdyż ten szlamik (taka chmurka, zawiesina) szybko się rozchodzi. Zbierałem już kilka razy z powierzchni ręcznikiem papierowym i wydawało się ok, ale po tygodniu, dwóch nachodzi ponownie. Na zdjęciach tak dobrze tego nie widać, ale jak jest nie poruszone to jest to jakieś 3-5 mm na powierzchni bliżej brzegów słoika, środek czysty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Domowe nalewki
Eksperymenty z małą beczką dębową: alkohol wysokoprocentowy, miody
koncentraty wina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wytwarzanie Nalewek”