Przyrządy pomiarowe, ich montaż i zastosowanie odczytów w procesach destylacji. Regulacja procesów.
Awatar użytkownika

tazy
150
Posty: 167
Rejestracja: niedziela, 3 wrz 2017, 11:40
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: tazy » sobota, 28 kwie 2018, 11:44

Teraz wszystko dziala jak powinno. Wersja 1.04 poprawila prace urzadzenia:)


alembiki
Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!
Awatar użytkownika

masterpaw2
1450
Posty: 1486
Rejestracja: wtorek, 12 kwie 2016, 19:10
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:), no chyba, że ktoś mi na odcisk nadepnie....
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: Centralna Polska
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: masterpaw2 » sobota, 28 kwie 2018, 16:33

Czyli twierdzisz, że warto zainstalować? Muszę się u końcu wziąć do kupy i zaktualizować.
Gdy coś robię, zawsze staram się robić to najlepiej, choć nie zawsze mi to wychodzi......;)

Awatar użytkownika

tazy
150
Posty: 167
Rejestracja: niedziela, 3 wrz 2017, 11:40
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: tazy » sobota, 28 kwie 2018, 19:38

No warto w koncu A25 pokazuje kazdy delikatny wzrot temp tak jak powinno a nie skacze 0,25 do gory i tyle samo w doł

Awatar użytkownika

bolecki
100
Posty: 113
Rejestracja: wtorek, 4 mar 2014, 17:51
Krótko o sobie: Dobry diler nie bierze.
Kontakt:
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: bolecki » poniedziałek, 30 kwie 2018, 07:13

Tylko tym 1.04 bym się w tym przypadku nie sugerował bo zapomniałem przestawić. Zwróćcie uwagę czy w menu pojawia się opcja wyłączenia blokady (tam gdzie ust. języka)
Kierownik tartaku pod szyldem bolecki.pl

Awatar użytkownika

tazy
150
Posty: 167
Rejestracja: niedziela, 3 wrz 2017, 11:40
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: tazy » poniedziałek, 30 kwie 2018, 13:58

U mnie jest opcja wylaczenia blokady:)

Awatar użytkownika

masterpaw2
1450
Posty: 1486
Rejestracja: wtorek, 12 kwie 2016, 19:10
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:), no chyba, że ktoś mi na odcisk nadepnie....
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: Centralna Polska
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: masterpaw2 » poniedziałek, 30 kwie 2018, 14:14

No i w końcu, po aktualizacji do 1.04, zaczęło bydle normalnie gadać :ok:
A25 już nie fisiuje, pokazuje płynnie zmianę temperatury, żadnych dziwnych przeskoków o których wcześniej pisałem (sondy w słoiku z gorącą wodą, trzymane do wystudzenia). Potwierdzam, jest w końcu możliwość wyłączenia blokady :klaszcze:, jeśli kogoś wqrwiała (mnie bardzo), to nic tylko aktualizować.
Gdy coś robię, zawsze staram się robić to najlepiej, choć nie zawsze mi to wychodzi......;)

Awatar użytkownika

tazy
150
Posty: 167
Rejestracja: niedziela, 3 wrz 2017, 11:40
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: tazy » poniedziałek, 30 kwie 2018, 16:41

Jest mozliwe wgranie wlasnego logo przy wlaczaniu urzadzenia, bo widzialem u jednego z producentow takowe..

Awatar użytkownika

bolecki
100
Posty: 113
Rejestracja: wtorek, 4 mar 2014, 17:51
Krótko o sobie: Dobry diler nie bierze.
Kontakt:
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: bolecki » środa, 2 maja 2018, 09:31

Nie spodziewałbym się takiej możliwości.

Jak ktoś zrobi proces na tym sofcie to prosił bym o loga z karty.
Kierownik tartaku pod szyldem bolecki.pl

Awatar użytkownika

tazy
150
Posty: 167
Rejestracja: niedziela, 3 wrz 2017, 11:40
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: tazy » środa, 2 maja 2018, 14:15

To jest taka mozliwosc czy nie ma?

Awatar użytkownika

Pretender
2500
Posty: 2995
Rejestracja: piątek, 11 lis 2011, 14:17
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: Centrum
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: Pretender » środa, 2 maja 2018, 16:16

Nie ma, producent tego nie przewiduje ...

Awatar użytkownika

masterpaw2
1450
Posty: 1486
Rejestracja: wtorek, 12 kwie 2016, 19:10
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:), no chyba, że ktoś mi na odcisk nadepnie....
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: Centralna Polska
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: masterpaw2 » środa, 2 maja 2018, 18:50

bolecki pisze:Jak ktoś zrobi proces na tym sofcie to prosił bym o loga z karty.

Masz załatwione.
Dodam tylko, że aktualizację musiałem jakoś źle przeprowadzić, bo wywaliło mi stare ustawienia, ale spoko parę minut roboty i po sprawie.
Gdy coś robię, zawsze staram się robić to najlepiej, choć nie zawsze mi to wychodzi......;)

Awatar użytkownika

bolecki
100
Posty: 113
Rejestracja: wtorek, 4 mar 2014, 17:51
Krótko o sobie: Dobry diler nie bierze.
Kontakt:
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: bolecki » poniedziałek, 7 maja 2018, 10:01

Błąd ustawień był przewidziany, ale robiąc wg opisu można było uniknąć ponownej konfiguracji.

bolecki pisze:Po wgraniu na ekranie powinno się pokazać MSR v1.04 i po tym błąd ustawień w j. Angielskim. I teraz uwaga, zrobiłem to tak aby ustawienia nie poleciały w kosmos, jeśli poprzednia wersja softu to 1.03 (nie wiem jak ze starszych). W takim wypadku trzeba sobie klepnąć strzałkę w dół i powinien się uruchomić ze starymi wartościami. Następnie trzeba wejść w edycję dowolnego parametru i po prostu ją przejść bez konieczności zmieniania czegokolwiek. W tedy ster wszystko przyklepie następne uruchomienie będzie bez niespodzianek.
Kierownik tartaku pod szyldem bolecki.pl

Awatar użytkownika

masterpaw2
1450
Posty: 1486
Rejestracja: wtorek, 12 kwie 2016, 19:10
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:), no chyba, że ktoś mi na odcisk nadepnie....
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: Centralna Polska
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: masterpaw2 » poniedziałek, 7 maja 2018, 17:53

robiąc wg opisu można było uniknąć ponownej konfiguracji.

Trzeba było jeszcze go dokładnie przeczytać ;), a ja oczywiście na żywioł, ale cóż za gapowe się płaci......
Gdy coś robię, zawsze staram się robić to najlepiej, choć nie zawsze mi to wychodzi......;)


ImadloKrzys
10
Posty: 12
Rejestracja: czwartek, 4 mar 2010, 09:23
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: ImadloKrzys » środa, 23 maja 2018, 20:27

Koledzy jak zamontować rurkę do pomiaru ciśnienia. Może ktoś to wyjaśnić łopatologicznie.

Awatar użytkownika

masterpaw2
1450
Posty: 1486
Rejestracja: wtorek, 12 kwie 2016, 19:10
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:), no chyba, że ktoś mi na odcisk nadepnie....
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: Centralna Polska
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: masterpaw2 » poniedziałek, 28 maja 2018, 15:19

Panowie pomocy, zaraz dostanę szału z tym sterowniko/termometrem, nie mam podłączonego pod niego modułu sterowania grzałkami, a non stop włącza mi się alarm przekroczenia mocy radiatora
20180528_160821-1024x576.jpg
i za cholere nie idzie tego wyłączyć!!! Non stop pikanie.
20180528_163355-1024x576.jpg

Edit. Po godzinie przestał pikać - marne pocieszenie :bezradny:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gdy coś robię, zawsze staram się robić to najlepiej, choć nie zawsze mi to wychodzi......;)

Awatar użytkownika

bolecki
100
Posty: 113
Rejestracja: wtorek, 4 mar 2014, 17:51
Krótko o sobie: Dobry diler nie bierze.
Kontakt:
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: bolecki » środa, 30 maja 2018, 08:44

Manual, koniec strony 6:
Temp. Rad: Wskazuje aktualną temperaturę radiatora w części wykonawczej. W
przypadku braku lub problemów z czujnikiem zamiast temperatury pojawi się “--”.
Widoczny dalej symbol ON/OFF informuje sterownik czy ma sprawdzać błędy związane z
tym czujnikiem. Ustawienie na ON spowoduje wyłączenie grzałek gdy wskazania nie
będą prawidłowe lub przekroczą 85
. Aby odblokować prace grzałek należy użyć
powyższej opcji “kasuj” (po ustąpieniu przyczyny ich blokady).

W Twoim sofcie pisze "kontrola obecności", po prostu ustaw to na nie.
Kierownik tartaku pod szyldem bolecki.pl

Awatar użytkownika

masterpaw2
1450
Posty: 1486
Rejestracja: wtorek, 12 kwie 2016, 19:10
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:), no chyba, że ktoś mi na odcisk nadepnie....
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: Centralna Polska
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: masterpaw2 » środa, 30 maja 2018, 13:29

Dobra, a jakim cudem załączał się alarm powodowany przekroczeniem temperatury radiatora, skoro takowy w ogóle nie był podpięty (nie posiadam przystawki do sterowania grzaniem)? Nawet teraz gdy leży luźno na kuchennym blacie w temperaturze pokojowej, temperatura radiatora waha się w granicach 50/60° :bezradny:
Gdy coś robię, zawsze staram się robić to najlepiej, choć nie zawsze mi to wychodzi......;)

Awatar użytkownika

bolecki
100
Posty: 113
Rejestracja: wtorek, 4 mar 2014, 17:51
Krótko o sobie: Dobry diler nie bierze.
Kontakt:
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: bolecki » czwartek, 31 maja 2018, 10:18

A np takim że to wejście sobie wisi w powietrzu i może widzieć różne rzeczy. Nie pamiętam czy i jak było jakoś wstępnie polaryzowane.
No ale jak to mawiają, na ch@j drążyć. Nie masz części wykonawczej= wyłączasz sprawdzanie czujnika radiatora.

Masz jakieś obiecane logi?
Kierownik tartaku pod szyldem bolecki.pl

Awatar użytkownika

masterpaw2
1450
Posty: 1486
Rejestracja: wtorek, 12 kwie 2016, 19:10
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:), no chyba, że ktoś mi na odcisk nadepnie....
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: Centralna Polska
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: masterpaw2 » czwartek, 31 maja 2018, 11:00

Kontrola obecności wyłączona, na dniach będę rektyfilował, i zrobię logi. Pamiętam o obietnicy, jednak od tamtej pory, pracowałem tylko na półkowej z wykorzystaniem max 2 kanałów.
Gdy coś robię, zawsze staram się robić to najlepiej, choć nie zawsze mi to wychodzi......;)


slasz129
300
Posty: 346
Rejestracja: środa, 19 sty 2011, 15:39
Załączniki
Re: Sterownik M S R [wydzielone z tematu]

Postautor: slasz129 » czwartek, 31 maja 2018, 16:30

Jak zrobić ci te logi?
Mam termometr od ciebie z miesiąc temu kupiony.i będę puszczał w tym na początku nast tygodnia.
Mam podpięte chyba 4 termometry.


Wróć do „Kontrola procesu destylacji”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość