Kupię/Sprzedam. Oddam/Przyjmę. Szukam. Zamienię. Tu możecie wystawiać swoje przedmioty na sprzedaż lub szukać brakującego sprzętu. Targowisko to miejsce dla każdego, kto chce coś kupić lub sprzedać lub coś znaleźć.
Regulamin forum
1. Umieszczamy tu tylko krótkie ogłoszenia o kupnie, sprzedaży bądź innej formie wymiany towaru.

2. Posty/tematy będą automatycznie kasowane po dwóch tygodniach (14 dni) od napisania!

3. Ogłoszenia mogą zamieszczać wszyscy zarejestrowani użytkownicy.

4. Sprzedając przedmiot umieść: zdjęcia, minimalny opis oraz cenę, są to dane obowiązkowe, ogłoszenia bez nich będą kasowane.

5. Każde ogłoszenie koniecznie w nowym/osobnym temacie! (Chodzi o porządek i przejrzystość aukcji)
Nazywając temat z ogłoszeniem, postępujcie według następujących zasad:
wzór: [PREFIKS] Nazwa przedmiotu
przykłady: [SPRZEDAM] chłodnica szklana 40cm, [ODDAM] metr rurki miedzianej, [KUPIĘ] bule do wina 35 litrów, [ZAMIENIĘ] Siekierkę na kijek

6. Wystawiający i zainteresowany dogadują się miedzy sobą.

7. Obowiązuje zakaz sprzedaży artykułów alkoholowych.

8. Obowiązuje zakaz sprzedaży ciągłej (stałej i regularnej). Ogłoszenie powinno dotyczyć jednego lub maks. kilku sztuk danego przedmiotu i mieć znamiona sprzedaży okazjonalnej. Osoby prowadzące stałą sprzedaż odsyłamy na portale ogłoszeniowe (olx.pl,sprzedajemy.pl).

9. Wyłączenie z odpowiedzialności: Administracja forum AD nie ponosi żadnej odpowiedzialności za wystawione przedmioty, ich stan techniczny, ewentualne niebezpieczeństwo na jakie mogą narazić one użytkowników forum oraz inne okoliczności nieprzewidziane w wykorzystaniu tychże przedmiotów. Nie bierzemy odpowiedzialności także za nierzetelnych, nieuczciwych użytkowników forum. Prosimy jednak o zgłaszanie oszustów, pomoże to w przyszłości uniknąć nieprzyjemności innych użytkownikom.

10. Ogłoszenia naruszające regulamin będą usuwane.

Autor tematu
pachol99
2
Załączniki
Sprzedam watę cukrowa (odpad po produkcyjny)

Postautor: pachol99 » poniedziałek, 13 mar 2023, 23:21

Cześć wszystkim, w związku z tym ze pracuje w firmie która produkuje watę cukrowa i przerabiamy dziennie 3 tony cukru, mam do zaoferowania watę cukrowa (odpad po produkcyjny) który idealnie nadaje się do nastawów.
Gdyby ktoś był zainteresowany to w grę wchodzi albo odbiór osobisty (okolice Katowic ) lub wysyłka paletowa.
Cena 2,5 zł za kilogram.
Ostatnio zmieniony wtorek, 14 mar 2023, 08:03 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.

HeniekStarr
400
Załączniki
Re: Sprzedam Cukier ;)

Postautor: HeniekStarr » wtorek, 14 mar 2023, 07:59

Z ciekawości:
Jaką objętość ma, powiedzmy 100 kg waty cukrowej? Zakładam, że sprasowanej.

Awatar użytkownika

defacto
2000
Krótko o sobie: Nie produkuję, nie sprzedaję - tworzę. Jestem artystą.
Ulubiony Alkohol: Nie ma takiego.
Załączniki
Re: Sprzedam watę cukrowa (odpad po produkcyjny)

Postautor: defacto » wtorek, 14 mar 2023, 13:23

Ciekawe, jaką to będzie miało wydajność z 1kg :scratch:
"Gdy chcesz mieć przyjaciół, mów tylko piękne słowa. Mów prawdę prosto w oczy, wtedy poznasz swego wroga"

Awatar użytkownika

zask
50
Załączniki

Postautor: zask » wtorek, 14 mar 2023, 21:04

Zdjęcie by sporo wyjaśniło. Co do wydajności to zakładam że taka sama jak ze zwykłego cukru. Łatwo to sprawdzić rozpuszczając np w litrze 100g i zmierzyć blg.

Awatar użytkownika

defacto
2000
Krótko o sobie: Nie produkuję, nie sprzedaję - tworzę. Jestem artystą.
Ulubiony Alkohol: Nie ma takiego.
Załączniki

Postautor: defacto » środa, 15 mar 2023, 05:49

Gdybym przerabiał cukier - nie zastanawiałbym się. Tym bardziej, że mieszkam w okolicy. Najwidoczniej ludzie wolą cukier od owada za 4.5zl w promocji i z ograniczniem 10kg na wózek.
@pachol99, prosimy o więcej szczegółów :)
"Gdy chcesz mieć przyjaciół, mów tylko piękne słowa. Mów prawdę prosto w oczy, wtedy poznasz swego wroga"

Wichurski
5
Załączniki

Postautor: Wichurski » środa, 15 mar 2023, 06:47

Ja jestem wstępnie zainteresowany, tylko daj faktycznie więcej szczegółów albo zdjęcie.
W ostateczności wezmę testowe 10kg

Wysłane z mojego Redmi Note 6 Pro przy użyciu Tapatalka

bilu1967
10
Załączniki

Postautor: bilu1967 » środa, 15 mar 2023, 16:46

Też bym był zainteresowany prosze o wiecej szczegółów

christoph
20
Załączniki

Postautor: christoph » środa, 15 mar 2023, 20:00

Gdyby się pojawiły konkrety to i ja pewnie bym przytulił coś z tej puli. O ile oczywiście towar nadaje się do naszych celów. Do Katowic mam rzut beretem.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka

wawaldek11
2500
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Załączniki

Postautor: wawaldek11 » czwartek, 16 mar 2023, 12:06

Myślę, że oferent nie ma problemu ze zbytem i nie zagląda za często na forum.
Pisać PW - może odpowie. Koledzy już odbierają watę, narzekają, że objętościowa :D
Pozdrawiam,
Waldek

Awatar użytkownika

marian.naworski
50
Załączniki

Postautor: marian.naworski » piątek, 17 mar 2023, 12:45

Myślę że sprzedawca nie będzie chciał się bawić w małe paczki , zapewne dlatego napisał o wysyłce paletowej . Wata jednak objętościowo sporo miejsca zajmuje , a waga nie duża . Więc odbiór raczej osobisty :(

Wróć do „Targowisko”