Śmierdzące wino drożdżami.

Wszystko o polepszaniu destylatów węglem.

Autor tematu
Junior
5
Posty: 5
Rejestracja: czwartek, 1 sty 2009, 15:03

Post autor: Junior »

Witam :) jestem świeżakiem na forum, bez doświadczenia ,w zasadzie dopiero zaczynam:)

Pytanko mam:
Mam wino które śmierdzi drożdżami. Po destylowaniu tego wina wódeczka również będzie miała zapach od drożdży prawda ? Czy istnieje jakiś sposób żeby uniknąć tego smrodu ?
Czytałem coś o węglu aktywowanym, ale nie bardzo potrafię sobie wyobrazić jak to zrobić. Dzięki za pomoc :)
alembiki

marer
200
Posty: 210
Rejestracja: sobota, 15 lis 2008, 21:18
Krótko o sobie: Ja nie wielbłąd , napić się muszę :)
Ulubiony Alkohol: whisky , winiak , koniak , brendy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Re: Śmierdzące wino drożdżami.

Post autor: marer »

Po destylacji raczej zapachu drożdży nie będzie.
Destyluj u nic się nie przejmuj.
Pozdrawiam Marer.

Autor tematu
Junior
5
Posty: 5
Rejestracja: czwartek, 1 sty 2009, 15:03
Re: Śmierdzące wino drożdżami.

Post autor: Junior »

Niestety zapach jest. Po co więc ten wegiel aktywowany ?
Awatar użytkownika

Calyx
1050
Posty: 1057
Rejestracja: środa, 26 lis 2008, 18:47
Krótko o sobie: Hobbysta :)
Ulubiony Alkohol: kazdy z polki "zrob to sam"
Status Alkoholowy: Gorzelnik
Lokalizacja: Las nad Pilica
Podziękował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 158 razy
Re: Śmierdzące wino drożdżami.

Post autor: Calyx »

Hej Junior :)

Byly juz tematy wyjasniajace do czego wegiel aktywowany.
Sprobuj znalezc, sporo juz bylo napisane.
Tak w skrocie, przefiltrowanie psoty przez wegiel
zdecydowanie poprawia jej smak i zapach.
Sprobuj, nie pozalujesz i zawsze bedziesz filtrowal.

Pozdrawiam
Calyx
Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Węgiel aktywny”