Witam jestem świeżakiem na forum, bez doświadczenia ,w zasadzie dopiero zaczynam:)
Pytanko mam:
Mam wino które śmierdzi drożdżami. Po destylowaniu tego wina wódeczka również będzie miała zapach od drożdży prawda ? Czy istnieje jakiś sposób żeby uniknąć tego smrodu ?
Czytałem coś o węglu aktywowanym, ale nie bardzo potrafię sobie wyobrazić jak to zrobić. Dzięki za pomoc
Śmierdzące wino drożdżami.
-
- Posty: 1057
- Rejestracja: środa, 26 lis 2008, 18:47
- Krótko o sobie: Hobbysta :)
- Ulubiony Alkohol: kazdy z polki "zrob to sam"
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
- Lokalizacja: Las nad Pilica
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 158 razy
Re: Śmierdzące wino drożdżami.
Hej Junior
Byly juz tematy wyjasniajace do czego wegiel aktywowany.
Sprobuj znalezc, sporo juz bylo napisane.
Tak w skrocie, przefiltrowanie psoty przez wegiel
zdecydowanie poprawia jej smak i zapach.
Sprobuj, nie pozalujesz i zawsze bedziesz filtrowal.
Pozdrawiam
Calyx
Byly juz tematy wyjasniajace do czego wegiel aktywowany.
Sprobuj znalezc, sporo juz bylo napisane.
Tak w skrocie, przefiltrowanie psoty przez wegiel
zdecydowanie poprawia jej smak i zapach.
Sprobuj, nie pozalujesz i zawsze bedziesz filtrowal.
Pozdrawiam
Calyx
Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem