Hej, na moim ryżowcu po ok tygodniu po zlaniu i dodaniu przypraw do wermutha pojawił się śluz. ''Łączy'' on gałkę i cynamon (niestety w proszku) oraz inne przyprawy, które dodałem. Pływają takie wysepki, reszta jest ok.
Profilaktycznie dodałem piro ok 2g/20l.
Czym może to być spowodowane, co z tym zrobić i czy to groźne?
Śluzowate ''coś'' w ryżowcu
-
Autor tematu - Posty: 10
- Rejestracja: wtorek, 29 paź 2013, 14:10
- Podziękował: 1 raz
-
- Posty: 2625
- Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
- Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
- Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
- Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 50 razy
- Otrzymał podziękowanie: 665 razy
Re: Śluzowate ''coś'' w rużowcu
Cynamon i gałka muszkatołowa w proszku lubią tworzyć taki śluz. Bardzo niewygodnie się go klaruje i filtruje, przy zlewaniu wina musisz uważać żeby nie wciągnąć go do wężyka.
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
-
Autor tematu - Posty: 10
- Rejestracja: wtorek, 29 paź 2013, 14:10
- Podziękował: 1 raz
-
Autor tematu - Posty: 10
- Rejestracja: wtorek, 29 paź 2013, 14:10
- Podziękował: 1 raz