Śliwkowy konkurs degustacyjny 2018
Regulamin forum
Jest to specjalne forum przeznaczone do fajnych akcji, dzięki którym można promować różne konkursy, produkty, wydarzenia, spotkania, działania i wiele więcej. Wszystko po to by promować alkoholowe wyroby domowe.
Jeśli chcesz zaproponować coś ciekawego to pisz do nas, zapraszamy!
Jest to specjalne forum przeznaczone do fajnych akcji, dzięki którym można promować różne konkursy, produkty, wydarzenia, spotkania, działania i wiele więcej. Wszystko po to by promować alkoholowe wyroby domowe.
Jeśli chcesz zaproponować coś ciekawego to pisz do nas, zapraszamy!
-
online
Autor tematu - Posty: 7279
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1691 razy
Szanowne bractwo kapaczy owocowej dobroci
W związku z tym, że w tym roku śliwki obrodziły nadzwyczaj a na forum znajduje się co najmniej kilkudziesięciu smakoszy oraz "producentów" śliwkowego trunku, proponuję zabawę-konkurs degustacyjny
Jak ja to widzę:
- wybieramy (lub się zgłasza) 5 oceniających
- każdy chętny do poddania ocenie swojego trunku, wysyła 5 próbek po 100 ml do jednego z "jurorów"
- ten, zostawia sobie po jednej próbce a resztę wysyła do kolejnego "jurora"
- tak robi następny i koleny
- na koniec każdy z oceniających ma po jednej próbce od wszystkich chętnych do zabawy a koszty wysyłki rozkładają się po równo.
Żeby ocena była w miarę obiektywna, tylko pierwszy z oceniających wiedziałby, która próbka jest od kogo, a wysyłając kolejnemu oznaczyłby je tylko cyferkami. Ten "juror" miałby najwięcej pracy
Na koniec ustaliłoby się termin degustacji tak, aby rozpiętość nie przekroczyła jednego tygodnia.
Nie wiem ilu byłoby chętnych do ocenienia swojego wyrobu więc myślę, że gdyby było zbyt wielu (w co nie wątpię) można by ich liczbę ograniczyć do jakiegoś rozsądnego maksimum. Kto pierwszy ten lepszy
Jeżeli taki konkurs dojdzie do skutku, to ze swej strony deklaruję ufundować puchar(ek) dla wytwórcy najlepszego trunku
Piszcie co myślicie o takim konkursie, zgłaszajcie propozycje. Śliwki dojrzewają i są co raz tańsze
P.S.
Mogę być pierwszym "jurorem" i ogarnąć kolejną wysyłkę logistycznie
W związku z tym, że w tym roku śliwki obrodziły nadzwyczaj a na forum znajduje się co najmniej kilkudziesięciu smakoszy oraz "producentów" śliwkowego trunku, proponuję zabawę-konkurs degustacyjny
Jak ja to widzę:
- wybieramy (lub się zgłasza) 5 oceniających
- każdy chętny do poddania ocenie swojego trunku, wysyła 5 próbek po 100 ml do jednego z "jurorów"
- ten, zostawia sobie po jednej próbce a resztę wysyła do kolejnego "jurora"
- tak robi następny i koleny
- na koniec każdy z oceniających ma po jednej próbce od wszystkich chętnych do zabawy a koszty wysyłki rozkładają się po równo.
Żeby ocena była w miarę obiektywna, tylko pierwszy z oceniających wiedziałby, która próbka jest od kogo, a wysyłając kolejnemu oznaczyłby je tylko cyferkami. Ten "juror" miałby najwięcej pracy
Na koniec ustaliłoby się termin degustacji tak, aby rozpiętość nie przekroczyła jednego tygodnia.
Nie wiem ilu byłoby chętnych do ocenienia swojego wyrobu więc myślę, że gdyby było zbyt wielu (w co nie wątpię) można by ich liczbę ograniczyć do jakiegoś rozsądnego maksimum. Kto pierwszy ten lepszy
Jeżeli taki konkurs dojdzie do skutku, to ze swej strony deklaruję ufundować puchar(ek) dla wytwórcy najlepszego trunku
Piszcie co myślicie o takim konkursie, zgłaszajcie propozycje. Śliwki dojrzewają i są co raz tańsze
P.S.
Mogę być pierwszym "jurorem" i ogarnąć kolejną wysyłkę logistycznie
Ostatnio zmieniony piątek, 5 paź 2018, 11:47 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
online
Autor tematu - Posty: 7279
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1691 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
P.S.
Nasz forumowy sklepik ufundował również nagrody:
I miejsce - 10 paczek drożdży owocowych AD
II miejsce - 5 paczek drożdży owocowych AD
III miejsce - jeszcze nie wiadomo
Także samo myślałemDoody pisze:taki konkurs powinien odbyć się w okolicy końca października
Czekamy na kolejnegoKamal pisze:Zgłaszam się na II jurora
P.S.
Nasz forumowy sklepik ufundował również nagrody:
I miejsce - 10 paczek drożdży owocowych AD
II miejsce - 5 paczek drożdży owocowych AD
III miejsce - jeszcze nie wiadomo
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Posty: 3779
- Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 20:04
- Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
- Ulubiony Alkohol: DIY
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Lokalizacja: południowa Wielkopolska
- Podziękował: 283 razy
- Otrzymał podziękowanie: 457 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Chętnie posędziuję jako III juror.
Proponuję ustalić zasady takie jak np.:
moc - proponuję 60%
zakaz dodawania wszelkiego cukru bądź dodatków smakowych (takich jak np. śliwkówka) w celu podniesienia walorów aromatycznych i złagodzenia naturalnej ostrości destylatu.
Ale dopuściłbym użycie szczapek dębowych.
Co sądzicie?
Proponuję ustalić zasady takie jak np.:
moc - proponuję 60%
zakaz dodawania wszelkiego cukru bądź dodatków smakowych (takich jak np. śliwkówka) w celu podniesienia walorów aromatycznych i złagodzenia naturalnej ostrości destylatu.
Ale dopuściłbym użycie szczapek dębowych.
Co sądzicie?
Pozdrawiam
Darek
Darek
-
online
Autor tematu - Posty: 7279
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1691 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
No, to mamy już trzech degustatorów
Co do zasad, to ustalimy je wspólnie, ale ja bym optował za ciut słabszym destylatem (max. 55%) i bez szczapek. Co do reszty, zgoda. Czyste otodoksy, bez sztucznych dodatków, z dopuszczeniem 1 kg cukru na 10 kg śliwek
Co do zasad, to ustalimy je wspólnie, ale ja bym optował za ciut słabszym destylatem (max. 55%) i bez szczapek. Co do reszty, zgoda. Czyste otodoksy, bez sztucznych dodatków, z dopuszczeniem 1 kg cukru na 10 kg śliwek
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Posty: 212
- Rejestracja: piątek, 27 sty 2017, 15:54
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 35 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
To ja zgłaszam swój akces. Skoro i tak bawimy się w wysyłki, to proponuję również stworzenie drugiej kategorii w stylu "open" pt. "Moja najlepsza śliwowica", czyli dowolnie odleżakowany, dowolnie doprawiony destylat śliwkowy. Coś, czym chcemy się pochwalić. Ja mógłbym podesłać swoja śliwkę leżakowaną w beczce po whisky.
-
- Posty: 56
- Rejestracja: sobota, 4 paź 2014, 09:30
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Również spróbuję swoich sił i zapisuję się jako 6 juror.
Uważam że moc 55 % to dobra moc tylko szkoda że nie wchodzi w grę dodanie szczapek dębowych bo wczoraj właśnie dodałem do kamionek kawałki dębiny ;(
W takim razie za tydzień zrywam węgierkę i szykuję pod konkurs ;D
Tak czy inaczej dobrze będzie jeszcze raz w podpunktach wyszczególnić zasady konkursu żeby każdy mógł uczciwie przygotować destylat według wytycznych.
Chciałbym żeby były uwzględnione takie rzeczy jak przeplukanie ust wodą między degustacją jak i minimalny czas jaki ma minąć przed następną degustacją żeby dać czas naszym kubkom smakowym.
Uważam że moc 55 % to dobra moc tylko szkoda że nie wchodzi w grę dodanie szczapek dębowych bo wczoraj właśnie dodałem do kamionek kawałki dębiny ;(
W takim razie za tydzień zrywam węgierkę i szykuję pod konkurs ;D
Tak czy inaczej dobrze będzie jeszcze raz w podpunktach wyszczególnić zasady konkursu żeby każdy mógł uczciwie przygotować destylat według wytycznych.
Chciałbym żeby były uwzględnione takie rzeczy jak przeplukanie ust wodą między degustacją jak i minimalny czas jaki ma minąć przed następną degustacją żeby dać czas naszym kubkom smakowym.
-
- Posty: 397
- Rejestracja: wtorek, 22 paź 2013, 10:03
- Podziękował: 86 razy
- Otrzymał podziękowanie: 177 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
No to porównaj, Kierowniku, moją i Twoją lokalizację. Jak rosną i dojrzewają śliwki u Ciebie, w Radomiu, Grójcu i na Mazurach. No przecież poza mną są tylko koledzy z Suwałk! Są? Chyba, że warunek - wszyscy biorą śliwki z giełdy w Bronisze i wszyscy ścigają się na umiejętności oparatora rafiusowego miedziaka. Wtedy się piszę!radius pisze:No, to mamy już trzech degustatorów
Co do zasad, to ustalimy je wspólnie, ale ja bym optował za ciut słabszym destylatem (max. 55%) i bez szczapek. Co do reszty, zgoda. Czyste otodoksy, bez sztucznych dodatków, z dopuszczeniem 1 kg cukru na 10 kg śliwek
-
online
Autor tematu - Posty: 7279
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1691 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Klepa, przecież to ma być w formie zabawy, więc nie spinajmy się za bardzo Może rzeczywiście zrobić to w formie "open" i każdy wysłałby swój najlepszy produkt
Geoon, jako juror, jak bedziesz oceniał swój produkt? Chyba, ze będzie to podwójnie ślepa próba A tak w ogóle to byłbyś 5 i chyba ostatnim jurorem.
Geoon, jako juror, jak bedziesz oceniał swój produkt? Chyba, ze będzie to podwójnie ślepa próba A tak w ogóle to byłbyś 5 i chyba ostatnim jurorem.
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Posty: 56
- Rejestracja: sobota, 4 paź 2014, 09:30
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
radius pytasz jakbym oceniał swój produkt ? a no tak jak już wytłumaczyłeś czyli nie będę wiedział że to mój ponieważ próbka będzie wysłana do Ciebie a Ty jej przypiszesz tylko nr. więc tylko w domysłach będę wiedział że to mój a mało tego jeżeli coś mi posmakuje to fakt czy to moje czy kogoś innego dostanie wtedy wysoką notę bo to ma być uczciwie wyłoniony zwycięzca :p
Z kolegami kiedyś robiliśmy zabawę z whisky w taki sposób i co się okazało wyszły trochę śmieszne noty ponieważ jeden cenił lepiej torfiaka a inny delikatne nuty... no ale jestem ciekaw jak to wyjdzie ze śliwowicą
A więc poprawiam i zgłaszam się jako 5 juror.
Z kolegami kiedyś robiliśmy zabawę z whisky w taki sposób i co się okazało wyszły trochę śmieszne noty ponieważ jeden cenił lepiej torfiaka a inny delikatne nuty... no ale jestem ciekaw jak to wyjdzie ze śliwowicą
A więc poprawiam i zgłaszam się jako 5 juror.
-
- Posty: 2355
- Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 11:54
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 210 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Kopiujcie i dopisujcie się
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
Ostatnio zmieniony czwartek, 25 paź 2018, 09:28 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.
-
online
Autor tematu - Posty: 7279
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1691 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
A dlaczego nie? W podwójnie ślepej próbie i zabawie... wszystko można Jeżeli próbki wszystkie będą tak samo przygotowane (czyste, niedębione), o tej samej mocy, to myślę, że da się ocenić w miarę obiektywnie. Można np. nie oceniać swojej próbki a przypisać jej średnią z ocen pozostałych. Wszystkie szczegóły są jeszcze do obgadania. Trochę czasu jest.
Zgłaszajcie uwagi, pomysły, przemyślenia. Im więcej, tym lepiej (bez przesady ).
Zgłaszajcie uwagi, pomysły, przemyślenia. Im więcej, tym lepiej (bez przesady ).
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Posty: 3779
- Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 20:04
- Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
- Ulubiony Alkohol: DIY
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Lokalizacja: południowa Wielkopolska
- Podziękował: 283 razy
- Otrzymał podziękowanie: 457 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Mój nastaw ze śliwek właśnie kończy fermentację. Może jak wyjdzie coś sensownego to też wystartuję Wątpię jednak czy mam szansę bo dodałem 4kg cukru na 40kg śliwek i to jeszcze mieszanego gatunku. W takich konkursach trzeba startować z węgierką ortodoksem
Pozdrawiam
Darek
Darek
-
- Posty: 632
- Rejestracja: czwartek, 3 lis 2016, 15:42
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: żytnia
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 31 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Moje zdanie jeżeli kogoś interesuje:
Wariant 1
Nie łączmy funkcji jurora z uczestnikiem
osobno jury osobno uczestnicy
Wariant 2
opcja jak w programie ugotowani
jury=uczestnik
każdy uczestnik ocenia wyrób pozostałych oprócz swojego
Ocena w skali od do
kto zdobędzie najwięcej pkt wygrywa
Termin proponuje nie wcześniej niż koniec października
Wariant 1
Nie łączmy funkcji jurora z uczestnikiem
osobno jury osobno uczestnicy
Wariant 2
opcja jak w programie ugotowani
jury=uczestnik
każdy uczestnik ocenia wyrób pozostałych oprócz swojego
Ocena w skali od do
kto zdobędzie najwięcej pkt wygrywa
Termin proponuje nie wcześniej niż koniec października
-
- Posty: 212
- Rejestracja: piątek, 27 sty 2017, 15:54
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 35 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Rozpoznać swój destylat jest raczej łatwo, więc skłaniał bym sie do opcji, że jak ktos ocenia to nie startuje. Lub noty własnej próbki są potajemnie anulowane przez głownego rozlewającego, który zna kodowanie butelek. Czyli Radius dostaje po 0,5l od uczestników, rozlewa np. na 5 x100 i koduje butelki. Wysyla butelki do pięciu uczestników a ci zwracają noty. Taki układ wymagałby jednak, aby każdy uczestnik był również jurorem.
-
- Posty: 524
- Rejestracja: środa, 13 cze 2018, 06:47
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 58 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Kopiujcie i dopisujcie się
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony czwartek, 25 paź 2018, 09:28 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.
"priusquam superbia ambulat" - pycha kroczy przed upadkiem
-
- Posty: 62
- Rejestracja: czwartek, 13 wrz 2018, 21:57
- Krótko o sobie: No i brzeg urwałam :D
- Ulubiony Alkohol: Produkcji domowej, niekoniecznie mojej :)
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Śląsk
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Kopiujcie i dopisujcie się
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
8. Czarodziejka, tylko proszę się nie wyśmiewać chcę spróbować:)
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
8. Czarodziejka, tylko proszę się nie wyśmiewać chcę spróbować:)
Ostatnio zmieniony czwartek, 25 paź 2018, 09:28 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrowienia z miasta świętej wieży
-
- Posty: 29
- Rejestracja: poniedziałek, 5 paź 2015, 12:53
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Zgłaszam się do konkursu i czekam na więcej szczegółów w sprawie regulaminu w
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
8. Czarodziejka
9. czeejen
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
8. Czarodziejka
9. czeejen
Ostatnio zmieniony czwartek, 25 paź 2018, 09:28 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.
-
online
Autor tematu - Posty: 7279
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1691 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
No, to koledzy uzgadniamy szczegóły
Moja (niepodlegająca dyskusji ) propozycja formuły konkursu jest następująca:
Skoro jest pięciu oceniających, to każdy z uczestników przygotowuje 5 próbek po 100 ml.
Próbki przysyłacie do mnie, ja koduję próbki, zostawiam sobie po jednej próbce a resztę wysyłam do kolejnego jurora.
Ten, także zostawia sobie po jednej próbce a resztę wysyła do następnego oceniającego.
W ten sposób każdy z jurorów będzie miał po jednej próbce od uczestnika.
Jak rozwiązałem problem uczestnictwa w konkursie także jurorów?
Otóż ja, wysyłam do jurora także startującego, zakodowane próbki wraz z moją. Ten po dokonaniu oceny wysyła wynik do mnie a ja, wiedząc która była moja, wpisuję wynik taki, jaki otrzymałem od niego.
Tak samo postępuje ten oceniający wysyłając swoją próbkę, oczywiście zakodowaną, kolejnemu i wpisuje sobie ocenę jaką otrzymał.
Na koniec arkusze z ocenami (skan poniżej) zamieszczam na forum, wraz z kodami uczestników, aby każdy mógł sobie sprawdzić, jak został oceniony
Jeżeli formuła (niepodlegająca negocjacji ) zostanie zaakceptowana, pod koniec września będę wysyłał do uczestników adres do wysyłki próbek.
P.S.
Destylat, proponuję czysty (niezaprawiany), o mocy pomiędzy 55-60%
Moja (niepodlegająca dyskusji ) propozycja formuły konkursu jest następująca:
Skoro jest pięciu oceniających, to każdy z uczestników przygotowuje 5 próbek po 100 ml.
Próbki przysyłacie do mnie, ja koduję próbki, zostawiam sobie po jednej próbce a resztę wysyłam do kolejnego jurora.
Ten, także zostawia sobie po jednej próbce a resztę wysyła do następnego oceniającego.
W ten sposób każdy z jurorów będzie miał po jednej próbce od uczestnika.
Jak rozwiązałem problem uczestnictwa w konkursie także jurorów?
Otóż ja, wysyłam do jurora także startującego, zakodowane próbki wraz z moją. Ten po dokonaniu oceny wysyła wynik do mnie a ja, wiedząc która była moja, wpisuję wynik taki, jaki otrzymałem od niego.
Tak samo postępuje ten oceniający wysyłając swoją próbkę, oczywiście zakodowaną, kolejnemu i wpisuje sobie ocenę jaką otrzymał.
Na koniec arkusze z ocenami (skan poniżej) zamieszczam na forum, wraz z kodami uczestników, aby każdy mógł sobie sprawdzić, jak został oceniony
Jeżeli formuła (niepodlegająca negocjacji ) zostanie zaakceptowana, pod koniec września będę wysyłał do uczestników adres do wysyłki próbek.
P.S.
Destylat, proponuję czysty (niezaprawiany), o mocy pomiędzy 55-60%
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Posty: 62
- Rejestracja: czwartek, 13 wrz 2018, 21:57
- Krótko o sobie: No i brzeg urwałam :D
- Ulubiony Alkohol: Produkcji domowej, niekoniecznie mojej :)
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Śląsk
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Witam szanowne grono.
Mam postulat, a nawet dwa.
1. Krytyka tylko konstruktywna , (źle znoszę porażki )
2. Dla uczestników, którzy nie wygrają (ponieważ są dyletantami, jak ja , lub preferują inny smak) prosiłabym o próbki, co byśmy wiedzieli do jakiego ideału dążyć proszę, proszę proszę uwzględnijcie chęci zieleniaka
Mam postulat, a nawet dwa.
1. Krytyka tylko konstruktywna , (źle znoszę porażki )
2. Dla uczestników, którzy nie wygrają (ponieważ są dyletantami, jak ja , lub preferują inny smak) prosiłabym o próbki, co byśmy wiedzieli do jakiego ideału dążyć proszę, proszę proszę uwzględnijcie chęci zieleniaka
Pozdrowienia z miasta świętej wieży
-
- Posty: 62
- Rejestracja: czwartek, 13 wrz 2018, 21:57
- Krótko o sobie: No i brzeg urwałam :D
- Ulubiony Alkohol: Produkcji domowej, niekoniecznie mojej :)
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Śląsk
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy