Semolina - czy nadaje się na zacier?

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.

Autor tematu
robsons66
20
Posty: 22
Rejestracja: środa, 19 paź 2011, 09:04
Podziękował: 2 razy

Post autor: robsons66 »

Witam. Czy warto się tym zająć czy sobie odpuścić. Cenowo kosmos ale worek 30 kilo po sprzątaniu beczki jest do odebrania za darmo. :punk:
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 11 lis 2019, 11:20 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika

psotamt
1150
Posty: 1183
Rejestracja: niedziela, 19 mar 2017, 20:59
Krótko o sobie: Żałuję tylko, że tak późno zacząłem smakować własne wyroby...
Ulubiony Alkohol: Zbożowy
Status Alkoholowy: Destylator
Lokalizacja: Mazowsze
Podziękował: 177 razy
Otrzymał podziękowanie: 394 razy
Re: Semolina - czy nadaje się na zacier?

Post autor: psotamt »

To tak jakbyś zapytał czy warto zacierać śrutę pszenną. Warto, bo tu już rozdrobnione i gotowe do zabawy.
Ciekawe tylko jaki będzie w smaku produkt finalny, bo to bez łuski, sam środek ziarna.
Rób i napisz co wyszło.
Zabieranie bogatym i dawanie biednym pozbawia jednych i drugich motywacji do pracy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”