Jak działają różne rodzaje drożdży. Które wybrać do naszego nastawu. Warunki prowadzenia fermentacji.
Awatar użytkownika

Autor tematu
Michał2003
10
Posty: 17
Rejestracja: środa, 24 kwie 2019, 16:36
Krótko o sobie: Amator domowych trunków :) weekendowy kucharz :)
Ulubiony Alkohol: Czysta w każdej postaci :)
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Centrum Dolnegośląska
Załączniki
Safspirit GR-2

Postautor: Michał2003 » niedziela, 15 maja 2022, 17:29

Witam czy stosował ktoś drożdże Safspirit GR-2 ?? Jakieś opinie ?? Dedykowane do zbóż


koncentraty wina
Awatar użytkownika

Doody
2500
Posty: 2945
Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 19:04
Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
Ulubiony Alkohol: DIY
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: południowa Wielkopolska
Załączniki
Re: Safspirit GR-2

Postautor: Doody » poniedziałek, 16 maja 2022, 07:24

Bardzo dobre drożdże dedykowane do zbóż niesłodowanych. Polecam.
Pozdrawiam
Darek

Awatar użytkownika

Autor tematu
Michał2003
10
Posty: 17
Rejestracja: środa, 24 kwie 2019, 16:36
Krótko o sobie: Amator domowych trunków :) weekendowy kucharz :)
Ulubiony Alkohol: Czysta w każdej postaci :)
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Centrum Dolnegośląska
Załączniki
Re: Safspirit GR-2

Postautor: Michał2003 » poniedziałek, 16 maja 2022, 08:55

Właśnie od jakiegoś czasu je stosuje i jestem zadowolony , stała temperatura podczas całej fermentacji, również polecam


KRWI
30
Posty: 38
Rejestracja: sobota, 4 lip 2020, 09:24
Załączniki
Re: Safspirit GR-2

Postautor: KRWI » piątek, 20 maja 2022, 23:07

W zależności od przeznaczenia stosuję zamiennie z M-1
M-1 - do starzenia w beczce
GR-2 - czysta zbożowa
Wydajne, ładnie pracują bez podbijania temperatury, aromaty w mojej ocenie naprawdę spoko.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Wróć do „Drożdże i fermentacja”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości