Refermentacja cydru po roku
-
- Posty: 216
- Rejestracja: poniedziałek, 12 kwie 2021, 10:58
- Krótko o sobie: Naturalne soki 100% NFC tłoczone na zimno.
https://polskiepomidory.com.pl/ - Ulubiony Alkohol: cydr
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 216
- Rejestracja: poniedziałek, 12 kwie 2021, 10:58
- Krótko o sobie: Naturalne soki 100% NFC tłoczone na zimno.
https://polskiepomidory.com.pl/ - Ulubiony Alkohol: cydr
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: Refermentacja cydru po roku
robisz sam brzeczke czy kupujesz gotowy koncentrat? Zrobilem ostatnio z koncentratu z browinu i jest takie sobie, dupy nie urywa, oczywiscie lepsze niz sklepowe ale jakos spodziewalem sie wiecej smaku samej brzeczki a tu nic nie czuc.
Polskie soki naturalne PolskiSok.pl
-
- Posty: 216
- Rejestracja: poniedziałek, 12 kwie 2021, 10:58
- Krótko o sobie: Naturalne soki 100% NFC tłoczone na zimno.
https://polskiepomidory.com.pl/ - Ulubiony Alkohol: cydr
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 1541
- Rejestracja: środa, 2 gru 2020, 23:23
- Krótko o sobie: Więcej czasu mojego życia spędziłem poza Polską, mieszkałem w Niemczech, USA, Singapurze, HongKongu, na Javie i na Nowej Zelandii i z tą ostatnią jestem najmocniej emocjonalnie związany.
- Ulubiony Alkohol: Whisky, a przede wszystkim irladzka whiskey, choć i burbonem nie pogardzę
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 135 razy
- Otrzymał podziękowanie: 218 razy
Re: Refermentacja cydru po roku
Kolego @majster1, polecam butelki z zamknięciem patentowym. Są trochę droższe niż normalne, ale naprawdę warto. Ostatnio zostałem obdarowany takimi litrowymi po jakiejś oranżadzie francuskiej, super sprawa! A tak na marginesie, to mógłbyś sam sobie zatrzeć, bo naprawdę fajna zabawa. Ciekawe jak @jakis1234 Ci to wyśle, żeby się nie zepsuło, no chyba że już fermentujące z drożdżami?
"Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami." Ernest Hemingway
-
- Posty: 216
- Rejestracja: poniedziałek, 12 kwie 2021, 10:58
- Krótko o sobie: Naturalne soki 100% NFC tłoczone na zimno.
https://polskiepomidory.com.pl/ - Ulubiony Alkohol: cydr
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: Refermentacja cydru po roku
No nie wiem wlasnie. Tak musze sobie w koncu sam zrobic zacier, ale nie mam na to czasu za bardzo. Te koncentraty mi nie pasują za bardzo, słaby smak, nic fajnego nie czuć, dla mnie to żaden wyjątkowy smak. Poza tym chyba muszą mieć w sobie konserwanty i stabilizatory żeby tyle czasu wytrzymały w sklepie na półce w temperaturze pokojowej.
Polskie soki naturalne PolskiSok.pl
-
- Posty: 2586
- Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
- Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 236 razy
- Otrzymał podziękowanie: 453 razy
Re: Refermentacja cydru po roku
To jest odparowana brzeczka (ekstrat słodowy) nachmielona lub nie, konserwuje ją wysoka zawartość cukru i hermetyczne zamknięcie.
Nie zmienia to faktu, że piwo z tego jest gorsze od samodzielnie zacieranego
To tak jak sok wyciśnięty ze świeżych owoców i zrobiony przez rozcieńczenie koncentratu.
Nie, nie mają.majster1 pisze:Poza tym chyba muszą mieć w sobie konserwanty i stabilizatory żeby tyle czasu wytrzymały w sklepie na półce w temperaturze pokojowej.
To jest odparowana brzeczka (ekstrat słodowy) nachmielona lub nie, konserwuje ją wysoka zawartość cukru i hermetyczne zamknięcie.
Nie zmienia to faktu, że piwo z tego jest gorsze od samodzielnie zacieranego
To tak jak sok wyciśnięty ze świeżych owoców i zrobiony przez rozcieńczenie koncentratu.
Pozdrawiam z opolskiego.
-
- Posty: 216
- Rejestracja: poniedziałek, 12 kwie 2021, 10:58
- Krótko o sobie: Naturalne soki 100% NFC tłoczone na zimno.
https://polskiepomidory.com.pl/ - Ulubiony Alkohol: cydr
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 33
- Rejestracja: poniedziałek, 12 maja 2014, 07:51
- Status Alkoholowy: Producent Nalewek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Re: Refermentacja cydru po roku
Heh nawet wiem o jakie butelki chodzi też dostałem kilkanaście sztuk bo kuzyn pija, btw całkiem niezła w smaku ta francuska lemoniada, do tego zostawiam, a raczej szwagier zostawia bo piwa nie pijam butelki po kraftowych często też są z takim zamknięciem, więc łatwo tylko takie kupowaćkiwitom23 pisze:Kolego @majster1, polecam butelki z zamknięciem patentowym. Są trochę droższe niż normalne, ale naprawdę warto. Ostatnio zostałem obdarowany takimi litrowymi po jakiejś oranżadzie francuskiej, super sprawa!
"Można żyć kiedy żyć się godzi i umrzeć kiedy umrzeć trzeba"
-
- Posty: 216
- Rejestracja: poniedziałek, 12 kwie 2021, 10:58
- Krótko o sobie: Naturalne soki 100% NFC tłoczone na zimno.
https://polskiepomidory.com.pl/ - Ulubiony Alkohol: cydr
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
- Kontakt: