Witam,
Latem 2016 roku dostałam sok z jabłek zrobiony w sokowirówce bez dodatku wody i cukru. Postawiłam go w lodówce (jest w szklanej, zakręconej szczelnie butelce). Prawie od samego początku był na nim osad (wygląda naturalnie), który znajduje się w głównie na dnie butelki. Dziś robiłam porządki w lodówce. Otworzyłam butelkę i usłyszałam dźwięk odkrecanego piwa lub lekko gazowanego napoju. Zaczęły uchodzić bąbelki przypominające te szampańskie. Zapach ładny, smak lekko kwaskawy, orzeźwiający i dość intensywny. Lekko wyczuwalny alkohol. Chciałabym się dowiedzieć czy powstały w ten sposób trunek jest zdatny do spożycia? Jeśli tak, czy to cydr, wino musujące czy coś innego? A może po prostu nadaje się tylko do wyrzucenia?
Pozdrawiam,
Magda
Przypadkowe wino musujące z soku jabłkowego
-
- Posty: 2680
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 307 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt: