Przepis na bimber kokosowy
-
Autor tematu - Posty: 3
- Rejestracja: poniedziałek, 17 sie 2020, 16:14
-
- Posty: 19
- Rejestracja: czwartek, 3 wrz 2015, 20:13
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: Przepis na bimber kokosowy
Przy destylacji nalewki i tak bez dzielenia na frakcje czy części wiec odbiór sie kończy gdy przestaje pachnieć. Dobrze rozumuję?Kamal pisze:Nie oczekuj, że przy destylacji nalewki, aromat będzie się unosić, w całym destylacie. Dopiero tak przy 50% zaczyna aromatycznie pachnieć kokosem.
K.
-
- Posty: 34
- Rejestracja: sobota, 8 lut 2020, 19:29
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Re: Przepis na bimber kokosowy
Źle. Chodzi o to żebyś nie dzielił na frakcje skoro destylujesz nalewkę. Jak juz zacznie kapać to i tak tego kokosa czuł nie będziesz. Dopiero gdy zacznie lecieć alkohol ok 50% będziesz wyczuwał smak i zapach. Ale bez dzielenia na frakcje postaw wszystko na 2 tyg to wtedy nabierze smaku i zapachu. A im dłużej tym lepiej jak sobie poleży.
Ostatnio zmieniony niedziela, 30 sie 2020, 07:04 przez radius, łącznie zmieniany 1 raz.