Przepalanka inaczej

Wasze przepisy o tych pięknych trunkach, jakimi są nalewki domowe. Ciekawe pomysły mile widziane...
Awatar użytkownika

drgranatt
1800
Posty: 1846
Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 11:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Nemiroff Smorodina
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: 3-city
Podziękował: 127 razy
Otrzymał podziękowanie: 204 razy

Post autor: drgranatt »

dzozef pisze:Niestety nie. Po dodaniu karmelu ze zwykłego cukru do alkoholu wychodzi kolor słomkowy...
Powiedzmy, że na 0,5 l wódki daję łyżeczkę cukru do skarmelizowania to sam decyduję jaki chcę osiągnąć kolor. Im mocniej go przypalę tym ciemniejszą mam wódkę. To jest akurat proste.
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html
promocja
Awatar użytkownika

AAmatorek
350
Posty: 396
Rejestracja: poniedziałek, 13 gru 2021, 10:55
Podziękował: 112 razy
Otrzymał podziękowanie: 15 razy
Re: Przepalanka inaczej

Post autor: AAmatorek »

A wam też blednie taka przepalanka z czasem?
Mam butelkę z przed 2 lat i jest żółta, a pamiętam jak była mega brązowa
czytam pisze:To, o czym piszecie, bez obrazy, to przepalanka bida. Spróbujcie , proszę, przepalanki wg przepisu z książki Cieślaka. Jest różnica.
Chętnie bym się skusił spróbować, ale co roku zapominam orzechy ogarnąć... no i zastanawiam się dlaczego "przepalanka " jak w jego opisie nie przepala się cukru (chyba, że ja coś źle zrozumialem)
Ostatnio zmieniony piątek, 12 sie 2022, 11:39 przez AAmatorek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przepisy na Nalewki i Likiery”