Zbiór podstawowych wiadomości dla początkujących destylerów.

Amon91
5
Posty: 7
Rejestracja: piątek, 14 lut 2020, 08:25
Załączniki
Re: Pot-Still, rosnąca w trakcie destylacji temperatura - czy dobrze rozumiem proces

Postautor: Amon91 » piątek, 20 mar 2020, 14:09

Czy mogę dodać drożdży do nastawu jak już przestanie pracować a pokazuje mi za duża wartość cukru w nastawie?

 Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!
Online
Awatar użytkownika

Góral bagienny
1150
Posty: 1155
Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Owocówki
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Załączniki
Re: Pot-Still, rosnąca w trakcie destylacji temperatura - czy dobrze rozumiem proces

Postautor: Góral bagienny » piątek, 20 mar 2020, 16:16

Podaj więcej danych blg początkowe, jakie teraz jest, może nie trzeba dawać drożdży ;)
Wszystko co " wyprodukuje " nazywam BIMBERKIEM :D


Amon91
5
Posty: 7
Rejestracja: piątek, 14 lut 2020, 08:25
Załączniki
Re: Pot-Still, rosnąca w trakcie destylacji temperatura - czy dobrze rozumiem proces

Postautor: Amon91 » piątek, 20 mar 2020, 16:32

Teraz jest 20 blg

Online
Awatar użytkownika

Góral bagienny
1150
Posty: 1155
Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Owocówki
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Załączniki
Re: Pot-Still, rosnąca w trakcie destylacji temperatura - czy dobrze rozumiem proces

Postautor: Góral bagienny » piątek, 20 mar 2020, 17:19

:o To jakie było na początku :scratch: Kup drożdże do restartu i na nich próbuj zwykłe mogą nie dać rady bo już jakiś alkohol jest ;)
I WAŻNE przed dodaniem dobrze napowietrz nastaw
Wszystko co " wyprodukuje " nazywam BIMBERKIEM :D


Amon91
5
Posty: 7
Rejestracja: piątek, 14 lut 2020, 08:25
Załączniki
Re: Pot-Still, rosnąca w trakcie destylacji temperatura - czy dobrze rozumiem proces

Postautor: Amon91 » piątek, 20 mar 2020, 20:41

A wyszłoby coś gdybym teraz to destylowal?

Online
Awatar użytkownika

Góral bagienny
1150
Posty: 1155
Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Owocówki
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Załączniki
Re: Pot-Still, rosnąca w trakcie destylacji temperatura - czy dobrze rozumiem proces

Postautor: Góral bagienny » piątek, 20 mar 2020, 20:49

Nie wiem jakie blg początkowe było :scratch: Więc ciężko powiedzieć ile alkoholu jest w nastawie
Wszystko co " wyprodukuje " nazywam BIMBERKIEM :D


Wróć do „Pierwsze Kroki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość