Jako przedstawicielka płci likierolubnej podzielę się z Wami przepisem na ulubiony mój drink:)
Potrzeba:
* 30 ml wódki
* 20 ml likieru kawowego (może być Kahlua lub pobawcie się w przyrządzanie sami według recepty kolegi mydlo: http://alkohole-domowe.com/forum/likier ... -t748.html
* 10 ml śmietanki
*lód
Wódkę i likier zmieszać razem z lodem w shakerze i wlać do kieliszka koktajlowego. Po wierzchu położyć lekko ubita śmietankę.
Jeżeli nie chce wam się cackać z małymi ilościami, należy podwoić lub potroić proporcje i pic szklankami
Biały Rosjanin
-
- Posty: 112
- Rejestracja: czwartek, 10 wrz 2009, 20:24
- Krótko o sobie: Zbyt wiele szczegółów nie ma co zdradzać. Kocham moją Rodzinę a Przyjaciele są ważni jak moi Krewni. Kiedyś kupię sobie ranczo, wybuduję dom, wędzarnię, ziemiankę i szopę do pędzenia. Kto wie? Może wykopię staw? Posadzę na pewno brzozy. A może dęby i lipy ;-) Świerki i sosny też tam będą. Będę miał kurki i świnki, a kto wie, czy nie będzie tam krówki i konika :-)
- Ulubiony Alkohol: własne wódki i nalewki oraz piwo braciszka Siurka
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Lokalizacja: Puszcze Mazowsza
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Re: Biały Rosjanin
Kiedyś, wieczorem, wypiliśmy z Koleżanką pół litra likieru kawowego mojej roboty. A jak! Ze śmietanką. Nie mogłem zasnąć do 3.00. Kawa, to kawa. Jeśli ktoś nie może spać po zwykłej, zalewanej wodą, to niech nie przesadza także z tą, zalewaną wódką.osatattoo pisze: Jeżeli nie chce wam się cackać z małymi ilościami, należy podwoić lub potroić proporcje i pic szklankami
"Picie sklepowej wódki Panu Bogu się nie podoba, ale picie dobrego bimbru to nie grzech. To owoc ziemi i pracy rąk ludzkich".
Pan Piotr, bas kościelny, doświadczony bimbrownik
Ave Księstwo Oświęcimskie
Pan Piotr, bas kościelny, doświadczony bimbrownik
Ave Księstwo Oświęcimskie
-
- Posty: 5377
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 667 razy
- Kontakt:
Re: Biały Rosjanin
Zdecydowanie bardziej wolę czrnego Ruska- Kahlua + wódka, w proporcjach dowolnych, dobieranych na smak Dobry przepis na Kahluę widziałem na forum bimber.info.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"