Dyskusja o pisowni słowa - Pomorzu...
Moderator: amator
Regulamin forum
W tym dziale można rozmawiać na luzie o wielu tematach.
Obowiązuje zakaz poruszania tematów POLITYCZNYCH. Tematy takie będą kasowane lub moderowane.
W tym dziale można rozmawiać na luzie o wielu tematach.
Obowiązuje zakaz poruszania tematów POLITYCZNYCH. Tematy takie będą kasowane lub moderowane.
-
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 214 razy
Re: ZABAWA: Stwórz oryginalną Kontretykietę!
Radiusowi chodzi chyba o to, że powinna być nazwa "BIBER" albo "VODKA", a nie obie nazwy obok siebie. Albo nie "VODKA", tylko "WÓDKA". Nic innego mi do głowy nie przychodzi.
Ostatnio zmieniony sobota, 1 mar 2014, 18:52 przez Kamal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
- Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
- Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
- Podziękował: 50 razy
- Otrzymał podziękowanie: 667 razy
A właśnie, że nie - nazwy geograficzne (Pomorze) zaczynamy od wielkiej litery - http://so.pwn.pl/lista.php?co=pomorze.
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
Ale już woj. pomorskie się piszez z małej - http://pl.wikipedia.org/wiki/Wojew%C3%B3dztwo_pomorskie
Ale dobra nie ważne, mamy tu forum polonistyczne czy o alkoholach Nie popadajmy w paranoje...
Ja przedstawiłem swoją kontretykiete i już - nie każdemu (w zasadzie nikomu) musi się podobać i tyle.
Pozdrawiam koledzy seteczką burbona
Ale dobra nie ważne, mamy tu forum polonistyczne czy o alkoholach Nie popadajmy w paranoje...
Ja przedstawiłem swoją kontretykiete i już - nie każdemu (w zasadzie nikomu) musi się podobać i tyle.
Pozdrawiam koledzy seteczką burbona
-
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 846 razy
I się zestrachało... z zabawy wyszła przepychanka. Niektórym naprawdę brakuje odrobiny dystansu.
Ja jako twórca tegóż tematu mam naprawdę setki textów które mógłbym wkleić, wkleiłem jeden dla zabawy.
Wracam do cywilizacji, odpalam komputer i oczom nie wierzę, parę ostatnich postów poraża!!!
Po-może, albo klin z rana pomoże albo na pomorzu nie pomoże. Ma pomóc i tyle.. czy na Podhalu czy na Pomorzu.
Rzondam kadegorycznie i bezapelacyjnie aby ten temat powrucil do pierwotnej formy czyli zabawy. Kurde chłopaki plissss.
Ja jako twórca tegóż tematu mam naprawdę setki textów które mógłbym wkleić, wkleiłem jeden dla zabawy.
Wracam do cywilizacji, odpalam komputer i oczom nie wierzę, parę ostatnich postów poraża!!!
Po-może, albo klin z rana pomoże albo na pomorzu nie pomoże. Ma pomóc i tyle.. czy na Podhalu czy na Pomorzu.
Rzondam kadegorycznie i bezapelacyjnie aby ten temat powrucil do pierwotnej formy czyli zabawy. Kurde chłopaki plissss.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
-
Autor tematu - Posty: 7508
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Podziękował: 399 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1741 razy
Aleście się co niektórzy nabzdyczyli
To pisałem ja - stary zgred, którego rażą tak kardynalne błędy, dodatkowo puszczane w świat
Co nie oznacza, że będąc obywatelem tego kraju i uczestnikiem tego forum, możemy nie stosować w mowie i piśmie zasad poprawnej polszczyzny. Zresztą jest o tym w Regulaminie.marceli pisze:...mamy tu forum polonistyczne czy o alkoholach
To pisałem ja - stary zgred, którego rażą tak kardynalne błędy, dodatkowo puszczane w świat
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 445 razy
- Kontakt:
-
Autor tematu - Posty: 7508
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Podziękował: 399 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1741 razy
Re: Dyskusja o pisowni słowa - Pomorzu...
Pozdrawiam serdecznie pokolenie doby internetu
Dziękuję za uznanie Choć sam tak o sobie nigdy nie myślałem, bo i mnie zdarzy się popełnić błąd. Nigdy jednak nie indyczę się gdy ktoś mi go wytknie, zwłaszcza gdy zrobi to lekko i z humoremmarceli pisze: ...bo jesteś idealny...
Pozdrawiam serdecznie pokolenie doby internetu
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Ulubiony Alkohol: zielona wróżka
- Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 106 razy
- Kontakt:
Re: Odp: Dyskusja o pisowni słowa - Pomorzu...
A ja przeproszę, bo Pomorze mi się z rezerwatem Pomorze skojarzyło... Zależy chyba w jakim kontekście urzyjemy tego słowa. Jestem dyslektykiem ale pracuję nad sobą. Moderatorzy mogą to zauważyć. Na mapach z dużej P jest pisane.
zapraszam na wczasy na podlasie - jaglowo.com
Dlatego też napisałem swój komentarz z lekka nutą ironii - mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe...radius pisze:Dziękuję za uznanie Choć sam tak o sobie nigdy nie myślałem, bo i mnie zdarzy się popełnić błąd.
To tak samo powinieneś zmienić swój podpismichal278 pisze:Na mapach z dużej P jest pisane
-
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 445 razy
- Kontakt:
-
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 846 razy
Jak już był cyk i nastąpiła ogólna zgoda to może dodam coś od siebie:
Moderatorzy dbają o język, stylistykę oraz kulturę wypowiedzi. Ja to doceniam i szanuję. Taki post normalnie czyta się lepiej i przyjemniej, a zgódźmy się że niechlujnego postu nie raz nie doczytaliśmy do końca, ponieważ nam się nie chciało.....
A jeśli ktoś się machnie, bądź przejęzyczy to moderator zwróci na to uwagę i powinniśmy to zwyczajnie na klatę wziąć.
Ja ze swej strony muszę się przyznać że "analfabetyzuję" się. Zwyczajnie zapominam ojczystego języka. Jest to w pewnym sensie normalne, jeśli przez 3/4 życia nie przebywa się w ojczyźnie. Mnie to wkurza samego ponieważ z ortografii zawsze byłem debeściak:)
Ps: Radiusie - już drugi raz przez ciebie oplułem ze śmiechu monitor. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Moderatorzy dbają o język, stylistykę oraz kulturę wypowiedzi. Ja to doceniam i szanuję. Taki post normalnie czyta się lepiej i przyjemniej, a zgódźmy się że niechlujnego postu nie raz nie doczytaliśmy do końca, ponieważ nam się nie chciało.....
A jeśli ktoś się machnie, bądź przejęzyczy to moderator zwróci na to uwagę i powinniśmy to zwyczajnie na klatę wziąć.
Ja ze swej strony muszę się przyznać że "analfabetyzuję" się. Zwyczajnie zapominam ojczystego języka. Jest to w pewnym sensie normalne, jeśli przez 3/4 życia nie przebywa się w ojczyźnie. Mnie to wkurza samego ponieważ z ortografii zawsze byłem debeściak:)
Ps: Radiusie - już drugi raz przez ciebie oplułem ze śmiechu monitor. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............