Dziękuję za pochwały

Co do działania :
Jak pisałem kolumna jest z 2 części 50 cm i 135 cm czyli całość 185 cm i w środku wypełnienie jak dobrze pamiętam to chyba 75 zmywaków.
Keg ogrzewam promiennikiem gazowym na propan-butan.
Co do produkcji to nie mam jeszcze wprawy bo dopiero 2 razy cukrówkę puszczałem i raz na krótkim kawałku zoctowane wino- ale poszło w zlew bo beznadzieja wyszła.
Przy cukrówce na całej długości kolumny 180cm destylat odbierałem w granicach 18ml na minutę około litr na godzinę , leciał o mocy 96%.
Kontrolę temperatur w kegu i w kolumnie prowadzę za pomocą termometru cyfrowego na czujnikach DS z dokładnością do 0,1 stopnia.
Po ustabilizowaniu temperatura w kolumnie wynosi 78,3 stopnia a w kegu rośnie w górę wraz z zmieniającym się stężeniem alkoholu w zacierze.
Jedna cała ta długość maszyny sprawia mi wiele trudności bo pomieszczenie mam 220 cm a ona ma 250 razem- muszę kega stawiać w kanale - a to naprawdę uciążliwe , więc mam zamiar dospawać do tej długiej części 20 cm bedzie razem ponad 150 cm i wtedy będę miał wysokość 220 całość , tyle ile dokładnie w pomieszczeniu.
Mam nadzieję że to wystarczy , co o tym myślicie ??
No i mam zamiar jeszcze dołożyć 15 cm wypełnienia z siatki miedzianej tkanej z drutu 0,8 mm i oczku 5 mm. Zwinę wałek o długości 15 cm i włożę w kolumnę na samym dole.
Myślicie że siatka o takich parametrach bedzie OK czy może za duże oczka????
Pozdrawiam Marer.