Witam szanownych kolegów. Dzisiaj skontrolowałem moje winko wieloowocowe (balon 15l) i cukromierz wskazywał 3BLg, dodałem 300g cukru i nagle winko wyskoczyło z balonika w postaci gęstej piany. Stało się to bardzo gwałtownie co mnie bardzo zaskoczyło i zaniepokoiło, gdyż 2 tygodnie temu dodawałem cukier i piany nie bylł... Czym to może być spowodowane??
Ps. Ogonków nie będzie gdyż piszę na tablecie z fizyczną klawiaturą, która nie pozwala na wstawianie pl znaków.
Gwaltowne spienienie wina po dodaniu cukru...
-
Autor tematu - Posty: 6
- Rejestracja: niedziela, 21 paź 2012, 17:45
- Krótko o sobie: Nie piję lecz degustuję.
Z alkoholem jest jak z kobietą, zakochujesz się gdy uderza do głowy ® - Ulubiony Alkohol: Whiskey, Szato de Garaz :)
- Status Alkoholowy: Zaciermistrz
- Lokalizacja: Olesno-Opolskie
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 12 lis 2012, 18:34 przez radius, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ogonki.
Powód: Ogonki.
-
- Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt: