psota z wina kawowego


Autor tematu
heniu1980
100
Posty: 102
Rejestracja: czwartek, 9 lut 2012, 14:27
Krótko o sobie: Miedź, miedź i jeszcze raz miedź
Status Alkoholowy: Gorzelnik
Lokalizacja: Ropczyce
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Post autor: heniu1980 »

Dzisiaj kolega przyniósł mi 20 l wina kawowego do puszczenia. Wino nie było mocne po dwukrotnym pędzeniu wyszło jakieś 4,5 l 45% w smaku jest dosyć dziwne ze swojej części zrobię trochę alaszu a do reszty dodam dębiny i na pare miesięcy do piwnicy (ciekawe ile wytrzymam). Opiszę walory organoleptyczne po wypiciu go za jakiś czas.
promocja
Awatar użytkownika

cafekot
250
Posty: 253
Rejestracja: sobota, 15 sie 2009, 15:34
Krótko o sobie: Grupa krwi +miodowa
Otrzymał podziękowanie: 47 razy
Re: psota z wina kawowego

Post autor: cafekot »

Myślałem kiedyś aby na szczyt kolumny wsypać kilka garści potłuczonych ziaren kawy, ale nie zdobyłem się na taki eksperyment.
Awatar użytkownika

pokrec
1850
Posty: 1896
Rejestracja: środa, 4 lut 2009, 23:18
Krótko o sobie: Lekko ześwirowany.
Ulubiony Alkohol: śliwki i jabłuszka, rzecz jasna. I wisienki...
Status Alkoholowy: Konstruktor
Lokalizacja: Droga Mleczna, Lokalna Grupa Galaktyk
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 78 razy
Re: psota z wina kawowego

Post autor: pokrec »

Pytanie powstaje, czy jak wypełnienie "przejdzie" aromatem nasypanego czegoś, to uda się jeszcze na takiej kolumnie czystą psotkę wyprodukować? Czy długo będzie miała posmak ostatnich kilku eksperymentów?
ポーランド語が書けますちょっと。
得意は満月の仕業の酒です。
Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine
Lux Lunae luceat nos!
Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.

Autor tematu
heniu1980
100
Posty: 102
Rejestracja: czwartek, 9 lut 2012, 14:27
Krótko o sobie: Miedź, miedź i jeszcze raz miedź
Status Alkoholowy: Gorzelnik
Lokalizacja: Ropczyce
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: psota z wina kawowego

Post autor: heniu1980 »

Dzisiaj dokonałem degustacji. Smak dość dziwny postarzona dębem kawa. W smaku niezłe delikatne
ODPOWIEDZ

Wróć do „Destylacja wina i piwa”