Botwinka.
- kilka kostek lodu,
- 40 ml ginu (inne alki nie pasują),
- 120 ml czerwonego barszczu (z kartonika, lub domowego, z tym, że przefiltrowanego).
Mieszamy delikatnie i króciutko. Dekoracja: jakieś warzywo, np. natka pietruszki.
Zaskakująco pyszny.
Słodka Dunka.
- kilka kostek lodu,
- 40 ml cytrynówki,
- 40 ml miodówki,
- sprite.
Mieszamy delikatnie i króciutko. Dekoracja: cytryna, lub limonka.
Znakomity, szczególnie dla kobiet i dziwaków nielubiących smaku wódki.
Kolejność wykonywania czynności ma znaczenie, obowiązuje schemat: 1. lód, 2. twarde alkohole, 3. miękkie alkohole, 4. wypełniacz.
Drinki moje :) Botwinka i Słodka Dunka
-
- Posty: 2738
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 2738
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt: