Buraczki z papryką

Robione latem cieszą zimą, ogórki w słoiku, pyszne dżemy, kompoty, grzyby i wszystko inne, co możemy sami przygotować i przechować w słoiku.
Awatar użytkownika

Autor tematu
pantygrys
5
Posty: 6
Rejestracja: poniedziałek, 7 mar 2011, 20:30

Post autor: pantygrys »

• 3 kg buraków, 6 dużych cebul, 4 czerwone papryki

• Zalewa: 1 szkl. octu, 1 szkl. wody, 1 szkl. cukru, 1 łyżka soli



Etapy przygotowania


1. Buraki ugotować, zetrzeć na tarce o grubych oczkach; papryki cebule pokroić w kostkę.

2. Składniki zalewy wymieszać i zagotować.

3. Buraki wymieszać z zalewą, nakładać do słoików i pasteryzować ok. 10 min.

4. Ja osobiście dodaje jeszcze 2 papryczki chilii dla pikanterii.
Ogólnie smak słodko kwasny, lekko ostrawy do pieczonego mięsa lub kotletów mielonych rewelacyjna przystawka na zimowe obiadki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
SZUKAM DRUGIEJ POŁÓWKI...
MOŻE BYĆ 0,7!!!
promocja
Awatar użytkownika

Diesel
50
Posty: 69
Rejestracja: czwartek, 28 kwie 2011, 16:42
Re: Buraczki z papryką

Post autor: Diesel »

Potwierdzam moja mama zawsze takie robi :D . Najlepsze do mielonych :D .

Pozdrawiam TDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przetwory Domowe”