Od kilku lat robię dla siebie ( i nie tylko ) nalewki. Bardzo różne, z bardzo rożnych owoców, ale jak do tej pory do ich wytwarzania używałem ogólnie dostępnego spirytusu wytwarzanego przez nasze Polmosy.
A jak zapewne wam wszystkim wiadomo, nalewki to nasz staropolski alkohol, a skoro staropolski tzn. że były wytwarzane w czasach, w których spirytus do ich produkcji również był produkowany w warunkach domowych.
Bimber, nalewki na bimbrze - to będzie teraz nowość u mnie.
Dlatego, żeby powiększyć swoją piwniczkę o dodatkowe smaki, zalogowałem się na tym forum, bo zauważyłem, że jest tutaj wielu pasjonatów domowego wyrobu rarytasów alkoholowych
Pozdrawiam
Jeżyk
Witam Was :)
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
- Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt: