Witam
Chcę zrobić zacier z cukru, drożdży i wody, a że dobrze wyszło w mieszance na 4 l wody to postanowiłem że zrobię coś więcej i na dłużej heh
a więc :
woda 52,5 l
cukier 13,5 kg
drożdże 15(kostek)
Czy dobrze dobrałem proporcje ?
I ile to mniej więcej będzie fermentować ( temp pomieszczania 22-28 stopni) ?
Bardzo proszę o waszą fachową pomoc
(i przepraszam jeżeli wznawiam stary temat ale nie znalazłem go jeszcze na forum)
zacier w butli 60 l ( pomoc)
-
- Posty: 7338
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: zacier w butli 60 l ( pomoc)
A poczytaj ten temat http://alkohole-domowe.com/forum/metoda ... hilit=1410
I w "nagrodę" za lenistwo - zamykam temat.
I w "nagrodę" za lenistwo - zamykam temat.
SPIRITUS FLAT UBI VULT