AK-SPAW - Producent destylatorów Sieradz
Regulamin forum
1. Każdy producent/sklep powinien znajdować się w osobnym temacie.
2. Jeżeli chcesz pokazać swój sklep/firmę/produkt zrób to opisując czym się zajmujesz/produkujesz. Temat może mieć jeden aktywny odnośnik do twojej strony www.
3. Poszukiwaczy sprzętów i towarów odsyłamy do działu Targowisko
1. Każdy producent/sklep powinien znajdować się w osobnym temacie.
2. Jeżeli chcesz pokazać swój sklep/firmę/produkt zrób to opisując czym się zajmujesz/produkujesz. Temat może mieć jeden aktywny odnośnik do twojej strony www.
3. Poszukiwaczy sprzętów i towarów odsyłamy do działu Targowisko
-
Autor tematu - Posty: 1201
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 107 razy
- Kontakt:
Cześć. Chyba jeszcze nie mam własnego tematu w tym dziale Tak więc zapraszam do zapoznania się z moją ofertą destylatorów wykonanych ze stali nierdzewnej. Kompletne sprzęty a także podzespoły.
Działam już od kilku lat, na forum znajdą się użytkownicy moich produktów - jeśli ktoś ma ochotę może podzielić się opinią poniżej posta
https://ak-spaw.pl/
Poniżej kilka moich produktów:
Działam już od kilku lat, na forum znajdą się użytkownicy moich produktów - jeśli ktoś ma ochotę może podzielić się opinią poniżej posta
https://ak-spaw.pl/
Poniżej kilka moich produktów:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Destylatory ze stali nierdzewnej.
www.ak-spaw.pl
facebook.com/akspawpl
Zapraszam
www.ak-spaw.pl
facebook.com/akspawpl
Zapraszam
-
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowanie: 57 razy
Re: AK-SPAW - Producent destylatorów Sieradz
Nabyłem, użytkuje od 5 lat, polecam jakość wykonania
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 17 cze 2024, 07:00 przez aras.aras, łącznie zmieniany 2 razy.
Pszczoły nie tracą czasu na wyjaśnianie muchom, że miód jest lepszy niż gówno.
-
- Krótko o sobie: niecierpliwy kombinator
- Ulubiony Alkohol: whisky
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 84 razy
- Otrzymał podziękowanie: 258 razy
To jak można to zadam pytanie - czy taniej będzie i mozliwe jest zastąpienie mojego kega 50 l z kolumną podłączaną do fittingu, kegiem 50 w poziomie i zmieszczenie tam bufora? czy jednak zbudowanie zbiornika od zera. Ogranicza mnie wysokość bo ten zestaw co mam czyli rura z OLM i aabratkiem kończy się centymetr od stropu. Nie chciałbym zbyt wiele zmieniać ale bufor by się przydał. Była kiedyś koncepcja bufora zanurzonego w zbiornik czy i jak jest możliwe zbudowanie tak zbiornika z buforem aby nie przekroczyć wysokości kega który mam ?
Ostatnio zmieniony czwartek, 20 cze 2024, 12:16 przez zielonka, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałbym lubić to co zrobię i robić to co lubię
-
- Kontakt:
Nie pocieszę Cię bo nie wykonuję takich modyfikacji. Nowy niski zbiornik 60L z buforem ma 52 cm więc nadal będzie Ci brakowało miejsca.
www.ak-spaw.pl
facebook.com/akspawpl
Zapraszam
www.ak-spaw.pl
facebook.com/akspawpl
Zapraszam
-
- Krótko o sobie: niecierpliwy kombinator
- Ulubiony Alkohol: whisky
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 84 razy
- Otrzymał podziękowanie: 258 razy
Teraz miejsce dopięcia rury jest na wysokości 60 cm więc zapowiada się że bym się zmieścił - pomierzę jeszcze dokładnie o badam złącza - moja rura to 63 mm
Chciałbym lubić to co zrobię i robić to co lubię
-
Od września forumowicz i już o rabaty kąsa? Ten temat ma więcej stażu niż Ty kolego
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 28 paź 2024, 20:56 przez aras.aras, łącznie zmieniany 2 razy.
Kolego drogi rejestracja nie oznacza że forum nie jest śledzone od dawna przez moją osobę Bardzo fajnie że jest taka opcja
Mod.
Nie cytuj posta poprzedzającego.
Mod.
Nie cytuj posta poprzedzającego.
Ostatnio zmieniony wtorek, 29 paź 2024, 16:16 przez radius, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Whisky. Ale domowej jeszcze nie piłem
- Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Ja również posiadam sprzęt od Adama
Jest to zbiornik 60L z grzałkami, kolumna i głowica aabratek. Jestem bardzo zadowolony. Bardzo przyjemnie się pracuje na tym sprzęcie. Robiłem różne już nastawy i zaciery na nim. Począwszy od cukru( tfu) po owoce, skrobię i zboża.
Bardzo dobry kontakt z producentem.
Ja planuję zakup zestawu do owocówek ze zbiornikiem z grzałkami ULWD i półkową.
Sprzęt jak i producenta polecam obiema ręcoma
Jest to zbiornik 60L z grzałkami, kolumna i głowica aabratek. Jestem bardzo zadowolony. Bardzo przyjemnie się pracuje na tym sprzęcie. Robiłem różne już nastawy i zaciery na nim. Począwszy od cukru( tfu) po owoce, skrobię i zboża.
Bardzo dobry kontakt z producentem.
Ja planuję zakup zestawu do owocówek ze zbiornikiem z grzałkami ULWD i półkową.
Sprzęt jak i producenta polecam obiema ręcoma
Ostatnio zmieniony czwartek, 31 paź 2024, 10:03 przez Psotnik84, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli wygrywasz zasługujesz na drinka, jesli przegrywasz, zwyczajnie go potrzebujesz.
-
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Pozdro dla założyciela posta. Do tej pory pracowałem na sprzęcie od Akasa+Wifi ale z racji braku czasu chce przejść na automat lub ewentualnie zwiększyć zbiornik. Akas w swoim sprzęcie ma wypełnienie 100% KO, Ty natomiast katalizator masz z wylełnieniem miedzianym. Pracuje tylko na cukrówkach.
Czy zmiana wypełnienia katalizatora na KO wpłynie znacząco na jakość produktu ?
Czy zmiana wypełnienia katalizatora na KO wpłynie znacząco na jakość produktu ?
-
Katalizator z Cu nie jest Ci potrzebny w przypadku podwójnej rektyfikacji właściwie przygotowanego nastawu. Przyda się natomiast w konfiguracji dla prowadzenia destylacji prostej nastawów na tzw "smakówki" lub przy zamiarze wyłącznie jednego procesu rektyfikacji. Wypełnienie KO generuje nieco więcej tzw. "półek teoretycznych" względem wypełnienia z Cu.
-
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 54 razy
Przy prawidłowo wykonanej kolumnie, zachowaniu wysokości i dobrym wypełnieniu, zamiana w katalizatorze CU na KO nie powinna być wyczuwalna, ani na plus ani na minus.
Tak jak @aras.aras napisał, kilka półek teoretycznych więcej dla KO. Ale na tych zmienionych 30cm różnicę może w laboratorium zobaczysz, bo w paszczy nie wyczujesz
Słowa kluczowe czasem jak coś pójdzie nie tak, to sie przydaje i przy cukrówkach.
Przy prawidłowo wykonanej kolumnie, zachowaniu wysokości i dobrym wypełnieniu, zamiana w katalizatorze CU na KO nie powinna być wyczuwalna, ani na plus ani na minus.
Tak jak @aras.aras napisał, kilka półek teoretycznych więcej dla KO. Ale na tych zmienionych 30cm różnicę może w laboratorium zobaczysz, bo w paszczy nie wyczujesz
Kaca po ostrej imprezie masz wtedy jak bardziej pamiętasz muzykę której słuchałeś, niż kobiety z którymi tańczyłeś.
-
- Kontakt:
Stosuję miedź z prostego powodu, uniwersalność. Wiele osób prędzej czy później wykorzystuje maszynę do destylacji prostej i tu katalizator się przydaje. Do rektyfikacji nastawów cukrowych niektórzy również używają miedzi. Także w standardzie jest a jak chcesz eksperymentować to możesz całość zasypać KO
www.ak-spaw.pl
facebook.com/akspawpl
Zapraszam
www.ak-spaw.pl
facebook.com/akspawpl
Zapraszam
-
Często mawiam "lepiej mieć miedź niż nie mieć" Co prawda zrezygnowałem z katalizatora ale ten brakujący odcinek uzupełniłem na rzecz wydłużenia kolumny, a Cu wylądowało w buforze