Witam
Dorwałem 7 litrów piwa buh i pytanie czy warto zrobić eksperyment i wlać to do fermentora , odgazować piwo , dodać cukier ( mam od kumpla około półtora kilo cukru kandyzowanego ) , dopełnić do około 22l ?
Myślicie że wyszła by z tego ciekawa cukrówka ?
Mam jakieś drożdże do whisky lub dałbym Black label.
Nastaw z piwa buh
-
- Posty: 2914
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
Re: Nastaw z piwa buh
Przegotowałem kilka kegów koncerniaków i nie wiem czy bym to powtórzył - efekt taki sobie, a roboty w pytę. Pieniło się i mała wydajność. Muszę spróbować jak smakuje po 10 latach bo ostatnio natknąłem się na damę z piwnym destylatem.
Myślę, że wyszłoby coś ciekawszego niż cukrówka, ale szkoda paprać cukrem. Destyluj samo piwo jak radzą koledzy - będzie ciekawe doświadczenieSaziru2 pisze: Myślicie że wyszła by z tego ciekawa cukrówka ?.
Przegotowałem kilka kegów koncerniaków i nie wiem czy bym to powtórzył - efekt taki sobie, a roboty w pytę. Pieniło się i mała wydajność. Muszę spróbować jak smakuje po 10 latach bo ostatnio natknąłem się na damę z piwnym destylatem.
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek
-
- Posty: 16
- Rejestracja: piątek, 15 lut 2019, 11:09
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Re: Nastaw z piwa buh
Na zlocie częstowałem destylatem z ciężkiego ciemnego piwa, efekt warty zachodu. Osiągnąlem aromaty nieporównywalne z innymi dotychczasowymi urobkami. Czy buh jest wystarczająco charakterny, żeby coś z niego zostało po destylacji - nie wiem. Do takich zabaw polecam 2xPS.
doznaj cnót wód wypalanych