Budowa wędzarni, wędzenie, wyrób wędlin domowych.
Awatar użytkownika

Doody
3000
Posty: 3282
Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 19:04
Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
Ulubiony Alkohol: DIY
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: południowa Wielkopolska
Załączniki
Re: Boxer i jego przygody z wędliniarstwem :)

Postautor: Doody » poniedziałek, 12 gru 2022, 18:14

Salceson wygląda obłędnie. Jak jest dobry to wolę go od każdej szynki ;)
Dobra robota :ok:
Ostatnio zmieniony wtorek, 13 gru 2022, 20:37 przez Doody, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Darek


profimator_1200x350

Autor tematu
boxer1981228
850
Posty: 855
Rejestracja: czwartek, 25 wrz 2014, 16:30
Ulubiony Alkohol: Czysta
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Naas
Załączniki
Re: Boxer i jego przygody z wędliniarstwem :)

Postautor: boxer1981228 » czwartek, 26 sty 2023, 06:58

Kolejne produkt w moim wykonaniu. Tym razem, kiełbasa Polska surowa zimno wędzona (22h w dymie do 22 stopni)
Pełny przepis w linku: https://youtu.be/pgufZrs2e6g
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika

Doody
3000
Posty: 3282
Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 19:04
Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
Ulubiony Alkohol: DIY
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: południowa Wielkopolska
Załączniki
Re: Boxer i jego przygody z wędliniarstwem :)

Postautor: Doody » czwartek, 26 sty 2023, 09:14

Dlaczego mieszkasz tak daleko? ;)
Pięknie wyglądają :ok:
Pozdrawiam
Darek

Awatar użytkownika

drgranatt
1500
Posty: 1549
Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 10:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Nemiroff Smorodina
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: 3-city
Załączniki
Re: Boxer i jego przygody z wędliniarstwem :)

Postautor: drgranatt » czwartek, 26 sty 2023, 09:57

Doody pisze:Dlaczego mieszkasz tak daleko? ;)
Pięknie wyglądają :ok:
Dwa razy byłem w Naas ale chyba go jeszcze wtedy nie było bo nigdzie nie wyczułem zapachu wędzonki i nie widziałem dymu unoszącego się z wędzarki ;)
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html

Awatar użytkownika

Doody
3000
Posty: 3282
Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 19:04
Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
Ulubiony Alkohol: DIY
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: południowa Wielkopolska
Załączniki
Re: Boxer i jego przygody z wędliniarstwem :)

Postautor: Doody » czwartek, 26 sty 2023, 09:59

Ja dwa lata mieszkałem w Dublinie ale to było dość dawno. ;)
Pozdrawiam
Darek


Autor tematu
boxer1981228
850
Posty: 855
Rejestracja: czwartek, 25 wrz 2014, 16:30
Ulubiony Alkohol: Czysta
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Naas
Załączniki
Re: Boxer i jego przygody z wędliniarstwem :)

Postautor: boxer1981228 » wtorek, 31 sty 2023, 04:32

Kolejny projekt ukończony i kolejne zimne wędzenie. Tym razem polędwica łososiowa wedzona 24h w dymie do 22 stopni. Materiał będzie oczywiście dostępny u mnie na kanale.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika

Doody
3000
Posty: 3282
Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 19:04
Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
Ulubiony Alkohol: DIY
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: południowa Wielkopolska
Załączniki
Re: Boxer i jego przygody z wędliniarstwem :)

Postautor: Doody » wtorek, 31 sty 2023, 09:53

:ok: :klaszcze: :klaszcze:
Pozdrawiam
Darek


Wróć do „Wędliny Domowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości