Hej,
Interesuje się rożnego rodzaju nalewkami. Robię je z rożnych owoców ale na forum opisuje coś czego nie znalazłem w necie mianowicie nalewkę z marakui czyli inaczej z męczennicy. Nie mam jeszcze tego "najlepszego przepisu" ale eksperymentuję i jak na razie widzę, ze ta nalewka z miodem Manuka dobrze wypływa na górne drogi oddechowe. Dodam, ze nie pije nalewek w dużych ilościach ale potrafią być gwiazda wieczoru ze znajomymi.
UWAGA: macerowanie marakui jest krótkie. Po 10 dniach gorycz z pestek jest bardzo wyraźna. Polecam swoje posty gdzie jest więcej szczegółów
NocnyKocur
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
Autor tematu - Posty: 8
- Rejestracja: poniedziałek, 31 maja 2021, 10:32
- Podziękował: 8 razy
-
- Posty: 2
- Rejestracja: czwartek, 13 paź 2022, 13:06
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem - mam nadzieję ;)
- Ulubiony Alkohol: krupnik własnej produkcji
- Lokalizacja: zachodnie dolnośląskie
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Re: NocnyKocur
Czołem!
W związku z tym, że sam mam pszczoły, zgłębiałem temat miodu manuka i okazuje się, że zdaniem naszych naukowców, nie ma co przepłacać.
https://radioklinika.pl/miod-manuka/
Dla leniwych:
"Dr Wilczyńska doszła do wniosku, że „wartości podstawowych parametrów fizykochemicznych miodów manuka wskazują, iż skład chemiczny tych miodów jest zbliżony do składu polskich miodów odmianowych, zwłaszcza ciemnych – wrzosowych, gryczanych i spadziowych"
Oczywiście nie biorę pod uwagę kwestii smakowych
Pozdro
Lorniel
W związku z tym, że sam mam pszczoły, zgłębiałem temat miodu manuka i okazuje się, że zdaniem naszych naukowców, nie ma co przepłacać.
https://radioklinika.pl/miod-manuka/
Dla leniwych:
"Dr Wilczyńska doszła do wniosku, że „wartości podstawowych parametrów fizykochemicznych miodów manuka wskazują, iż skład chemiczny tych miodów jest zbliżony do składu polskich miodów odmianowych, zwłaszcza ciemnych – wrzosowych, gryczanych i spadziowych"
Oczywiście nie biorę pod uwagę kwestii smakowych
Pozdro
Lorniel
Ostatnio zmieniony czwartek, 13 paź 2022, 15:06 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.