Witam, zakupiłem taki oto sprzęt jak na zdjęciu plus papuga teraz już wiem że złom ale zanim się przesiądę na coś lepszego chciałbym coś podziałać na tym więc
Mam 25 l zacieru z 6 kg cukru i drożdży turbo revolta
Po 1pedzeniu wychodzi ok 3 l 70%
Zaczynam zbierać przy 75% kończę przy 65-60% resztę zlewam w odzielny baniak jak na razie i nie wiem co z tym zrobić
Pytanie : te 3 l 75% rozrobić z wodą do 20% i puścić jeszcze raz ?jeśli tak to kiedy przestać destylować tzn przy ilu procentach przestać ?
2 destylacja pot still
Regulamin forum
Jeśli nie potrafisz odnaleźć odpowiedniego działu dla siebie utwórz tutaj nowy temat a my go umieścimy w odpowiednim forum.
Jeśli nie potrafisz odnaleźć odpowiedniego działu dla siebie utwórz tutaj nowy temat a my go umieścimy w odpowiednim forum.
-
Autor tematu - Posty: 1
- Rejestracja: niedziela, 22 maja 2022, 21:29
-
online
- Posty: 2875
- Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 129 razy
- Otrzymał podziękowanie: 549 razy
-
- Posty: 4904
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 844 razy
Re: 2 destylacja pot still
Tak, te 3L, które wcale nie mają 75% rozrobić do 20% i puścić jeszcze raz.
To co odebrałeś jako pogon, poniżej 65%, co raczej nierealne, przy 6kg cukru, dolej do następnego pierwszego gotowania.
Następne odbieraj do max 55.
Sprzęt który masz, cóż, pastwić się nie będziemy przecież.
Popracujesz, pouczysz się, kupisz nowy, ten oddasz w prezencie komuś.
Na tym możesz zrobić, co najwyżej pijalny bimber, nic ponadto.
Jeszcze coś, z cukru zacieru się nie robi, drugie, kup sobie dobry alkoholomierz.
A te revolta 48/h Browinu, nie syp do nastawu, do kibla je wsyp, dobrze radzę.
To co odebrałeś jako pogon, poniżej 65%, co raczej nierealne, przy 6kg cukru, dolej do następnego pierwszego gotowania.
Następne odbieraj do max 55.
Sprzęt który masz, cóż, pastwić się nie będziemy przecież.
Popracujesz, pouczysz się, kupisz nowy, ten oddasz w prezencie komuś.
Na tym możesz zrobić, co najwyżej pijalny bimber, nic ponadto.
Jeszcze coś, z cukru zacieru się nie robi, drugie, kup sobie dobry alkoholomierz.
A te revolta 48/h Browinu, nie syp do nastawu, do kibla je wsyp, dobrze radzę.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............