Syrop glukozowy
Witam, mam dostęp do wyżej wymienionego syropu.dwa razy robiłem z niego nastaw jednak wydajność jest słaba. Nastaw wykonywałem z 5kg syropu, po podgrzaniu go i wylewałem do ciepłej wody, pomiar blg i kolejna cholewka wody by blg wynosił 20. Drożdże dodawane w 30 stopniach C, pojemnik przed całą akcją zawsze wymyty i odkażony pirosiarczanem . Fermentacja w dwudziestu stopniach zatrzymuje się na około 12blg. Do tej pory zajmowałem się cukrem lub zbożami i blg zwykle spadało do zera lub niżej. Podpowiedzieć bracia co robię źle? Ps przed dodaniem drożdży nastaw napowietrzam mieszadłem do betonu
-
- Posty: 633
- Rejestracja: poniedziałek, 19 lip 2021, 02:57
- Podziękował: 182 razy
- Otrzymał podziękowanie: 121 razy
Re: Syrop glukozowy
A co w składzie tego syropu? Na pewno tylko cukry proste? Maltoza? Dekstryny?Poszukaj tematu na forum i przeczytaj etykietę na opakowaniu syropu.
Ostatnio zmieniony środa, 1 cze 2022, 19:40 przez HeniekStarr, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 2920
- Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 129 razy
- Otrzymał podziękowanie: 552 razy
-
- Posty: 2917
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
-
- Posty: 4941
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 848 razy