Honker 95
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
Witam, jako że tworzenie z cukrówki przestało wstarczać, czas rozwinąć skrzydła. A że zborza i kartofli u mnie pod dostatkiem, trzeba iść w tym kierunku. I to mnie tu sprowadziło, no i zapach drożdży . A do swoiskich wyrobów mięsnych, napój na bazie zborza i kartofli pasuje naj lepiej. Magia tworzenia tychże eliksirów jest u mnie na poziomie drugim, czyli wem i że można z tego robić. Liczę że za sprawą wiedzy innych wskoczę na wyższy poziom.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Posty: 4907
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 845 razy
-
- Posty: 2538
- Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
- Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 233 razy
- Otrzymał podziękowanie: 441 razy
Re: Honker 95
Witaj, poczytaj i wkrótce obróbka zboża (nie zborza )nie będzie dla Ciebie problemem.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 30 maja 2022, 11:42 przez jakis1234, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam z opolskiego.
-
- Posty: 630
- Rejestracja: poniedziałek, 19 lip 2021, 02:57
- Podziękował: 181 razy
- Otrzymał podziękowanie: 119 razy
-
- Posty: 2538
- Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
- Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 233 razy
- Otrzymał podziękowanie: 441 razy
Re: Honker 95
@Honker 95, a jakie chcesz przerabiać? I będziesz je słodował?
Poniedziałek, jeszcze wcześnie, a ty już jesteś po degustacji?szybkiS4 pisze:Jakis1234 nie musisz być uszczypliwy kolega mógł być po degudtacji
@Honker 95, a jakie chcesz przerabiać? I będziesz je słodował?
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 30 maja 2022, 16:35 przez jakis1234, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam z opolskiego.
Re: Honker 95
jakis1234, na pierwszy raz idzie kukurydza i słód jęczmienny. Kukurydza rozdrobniona, gotowałem 2h w około 60-70 stopni, potem dodałem alfa amylaze. Znowu gotowanie przez, 1,30h, potem dodałem słodu i tak z 4 h gotowałem. Potem w miarę szybko achlodzilem do okolo20-30 stopni dodałem drożdże do zacieru ze zbóż. No i tak stoi już 4dni. Zobaczymy co wyjdzie, bo wyjść coś musi.