
-
- Posty: 3009
- Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 19:04
- Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
- Ulubiony Alkohol: DIY
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Lokalizacja: południowa Wielkopolska
- Załączniki
Re: Muszę się pochwalić wódką zbożową...
Pszenica daje bardzo miłą delikatną wódeczkę. Ja zawsze robię na półkowej ale odbieram tak aby temp. na głowicy się nie zmieniała. Destylat ma wtedy około 93-94%. Po rozcieńczeniu do 40 i wrzuceniu kilku szczapek dębu, po 2 tygodniach jest już zacna. Mnie osobiście koji nie odpowiadają. Lubię ten proces zacierania na ciepło 

Pozdrawiam
Darek
Darek
-
- Posty: 1239
- Rejestracja: poniedziałek, 15 lip 2019, 07:38
- Załączniki
Re: Muszę się pochwalić wódką zbożową...
Dzięki. Koji już sobie odpuściłem całkowicie. Pokombinuję: część pójdzie odpęd (głowica i 10cm sprężynek miedzi) a potem na 4 pólkach z odbiorem od 92% do 60% , część druga ten sam układ tylko plus bufor i OLM. No i trzeci rzut na kolumnie z wypełnieniem x 2 z pełnym rygorem. Zobaczę co bardziej mi podejdzie.
I love the smell of bimber in the morning.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości