niechby było:spiker1974 pisze:Dlatego tylko i zawsze do wody i dobrze wymieszać by składniki się rozeszły po całym zacierze.
Dlatego tylko i zawsze do nastawu i dobrze wymieszać by składniki się rozeszły po całym nastawie.
niechby było:spiker1974 pisze:Dlatego tylko i zawsze do wody i dobrze wymieszać by składniki się rozeszły po całym zacierze.
Pytania powinieneś zadać bardziej precyzyjnie, choćby podając jakiej mąki użyłeś; ryżowa, żytnia itp.kiwitom23 pisze:Panowie mam 3 pytanka odnośnie mąki na koji:
Najlepsze efekty mam na tym co na zdjęciu,Totitotiti pisze:Jak myślicie: dawać jakieś wypełnienie do pierwszego pędzenia? Trochę sprężynek miedzianych albo zmywaki. Poleci to 2 razy na PS. Drugi raz z wypełnieniem plipek ko 70cm z refluksem. I do beczki na 10 lat
Na Koji ryż-żyto-jęczmień.
Na normalnych drożdżach nie śmierdzi, na koji nie robiłem, jakoś nie mogę się przekonać do tego "wynalazku"..Gacek pisze:Mąki raczej nie śmierdzą, gorzej jest jak zrobisz śrutę taką jak na piwo... Wtedy wali strasznie, dużo słabszy jest uzysk z kilograma ale o wiele lepszy aromat destylatu zyskujesz.
Drożdży też trochu małoGóral bagienny pisze:Hmm zawsze nastawiałem według przepisu z 1 strony tego tematu
Czyżbym coś przegapił