Witajcie
Poproszę o opjnie fachowców. Przerobiłem na kolumnie miedzianej na pot still zacier z jęczmienia ( zacierane w kotle warzelnym)
W sumie z 45l wyszło mi na gotowo 5l 65%. Troche trąci berbeluchą . Destylować drugi raz? Czy dac do kamionek na kilka mc i zapach,smak się wyklaruje?
Pozdrawiam
Destylować raz czy dwa?
-
- Posty: 4941
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 848 razy
-
- Posty: 1869
- Rejestracja: poniedziałek, 17 gru 2012, 14:56
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: zielona wróżka
- Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
- Lokalizacja: podlaskie/ mazowieckie
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 106 razy
- Kontakt:
Re: Destylować raz czy dwa?
Niech się Wawald wypowie, bo miał okazję próbować tego rumu.
Z destylacja prostą jest tak, że od nastawu/zacieru po destylacje trzeba trzymać normy. Przy kolumnie uratowała mi wiele razy słaby nastaw.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Z destylacja prostą jest tak, że od nastawu/zacieru po destylacje trzeba trzymać normy. Przy kolumnie uratowała mi wiele razy słaby nastaw.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
zapraszam na wczasy na podlasie - jaglowo.com
-
- Posty: 2917
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy