Witajcie.
Czy jest szansa nabyć gdzieś beczkę o pojemności ok 15 - 20 litrową do dojrzewania piwa? Fajnie, jakby beczka była po whisky lub ewentualnie winie. Dobrze też, jakby można było nabyć ją w rozsądnej cenie. Do tej pory niestety nie napotkałem tak małych beczek.
Zawsze można kupić z polskiego dębu i nalać wina, ale lepiej byłoby kupić przesiąknięta jakimś markowym alkoholem
Pozdrawiam
Mateusz.
Mała beczka do dojrzewania piwa
-
- Krótko o sobie: "Bez przerwy pić nie można. Dlatego się dokształcam" - Bohumil Hrabal
- Kontakt:
Re: Mała beczka do dojrzewania piwa
Bez problemu dostaniesz beczkę o pojemności 15-20 litrów, niestety nie wiem jaki masz budżet. Poniżej 300 zł raczej nie dostaniesz. Taniej możesz za to kupić takie plastikowe beczki/butelki z korkiem i rurką fermentacyjną. Taka beczka świetnie nadaje się do domowego wyrobu wina, piwa, nastawu cukrowego - zacieru, itp oraz do przechowywania różnego rodzaju produktów.
-
- Krótko o sobie: Uczmy się nie wyważać otwartych drzwi.
- Ulubiony Alkohol: Czysta
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 47 razy
- Otrzymał podziękowanie: 175 razy
Obawiam się, że beczek po czymś "markowym" nie dostaniesz. Nikt z dużych producentów nie będzie się bawił w sprzedaż detaliczną pojedynczych sztuk.
Sugeruję szukać na OLX - tam zdarzają się beczki np po bimbrze, ale uwaga - szybko się rozchodzą.
Sugeruję szukać na OLX - tam zdarzają się beczki np po bimbrze, ale uwaga - szybko się rozchodzą.
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach!
-
- Krótko o sobie: Więcej czasu mojego życia spędziłem poza Polską, mieszkałem w Niemczech, USA, Singapurze, HongKongu, na Javie i na Nowej Zelandii i z tą ostatnią jestem najmocniej emocjonalnie związany.
- Ulubiony Alkohol: Whisky, a przede wszystkim irladzka whiskey, choć i burbonem nie pogardzę
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 135 razy
- Otrzymał podziękowanie: 219 razy
Kolego wziąłbym każdą ilość takich beczek i nawet nie targował ceny. Na rynku jest mnóstwo nowych beczek, ale używanych ze świecą szukać. Zresztą duże destylarnie mają takie same problemy.markus383 pisze:Fajnie, jakby beczka była po whisky lub ewentualnie winie.
"Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami." Ernest Hemingway