Do ilu procent odbierać?
-
Autor tematu - Posty: 249
- Rejestracja: piątek, 6 cze 2014, 19:43
- Krótko o sobie: Dobrze zjeść...łazić po plaży...wlezć na wydmy i sobie tam leżeć, coś tam poczytać...
- Ulubiony Alkohol: Toruńska chrzanówka (wycofali z produkcji), własna - jałowcówka, kminkówka, pigwówka.
- Lokalizacja: okolice Gdańska
- Podziękował: 28 razy
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Czołem. Sprawa jest taka- rektyfikuję spirytus,odbiór przedgonów itd. Spiryt rozrabiam na 50% i coś tam w nim maceruję. Następnie macerat rozrobię na 20% i puszczam w potstillu. Pytanie do Kolegów mam- do ilu % to ciągnąć ?. Normalnie okowitę ciągnę do 50 lub 40%. Tutaj jednak odbieram macerowaną smakówkę ze spirytusu czyli oczyszczonego alko...też do,powiedzmy 40% czy może niżej odbierać ? Coś mi się wydaje że - przy niższej zawartości % odbieranego alko niż 50 czy 40% parują pogony(odbieram na alkoholomierz) więc tutaj będzie ich po prostu mniej i nie ma sensu odbierać poniżej 40%... A może ciągnąć niżej ? Pozdrawiam.
-
Autor tematu - Posty: 249
- Rejestracja: piątek, 6 cze 2014, 19:43
- Krótko o sobie: Dobrze zjeść...łazić po plaży...wlezć na wydmy i sobie tam leżeć, coś tam poczytać...
- Ulubiony Alkohol: Toruńska chrzanówka (wycofali z produkcji), własna - jałowcówka, kminkówka, pigwówka.
- Lokalizacja: okolice Gdańska
- Podziękował: 28 razy
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy