Cześć, na jakim sprzęcie będziesz przepuszczał powyższy nastaw?Skir pisze:No to wrzucę też swój nastaw pierwszego rumu z dziś:
- 20 l dundru z pierwszego nastawu (w celu uzyskania dundru: cukier trzcinowy 2 kg+ 7 kg melasy + 30l wody + drożdże coobra rum = ) . Uzyskaną surówkę puszczę na półkowej (chciałem od razu raz na półkowej, ale chwilowo regulator mocy w naprawie, więc tylko odpęd do 1% odbioru). To zostanie na biały rum.
- 3kg cukru trzcinowego
- 14 kg melasy
- wody do ok 70l (wodę dodawałem aż BLG spadło do 23)
- drożdże Coobra Rum 2 paczki.
Start w temp 28 stopni w beczce. Temp otoczenia 13-15 stopni, więc jedna grzałka akwariowa = 22 stopnie.
Czy możesz bliżej opisać proces tj. wypełnienie, ilość destylacji, dzielenie frakcji itp
pzdr