Przechowywanie zacieru

Problemy technologiczne związane z uzyskaniem dobrego zacieru: niewłaściwy przebieg fermentacji, zakażenia nastawów, klarowanie...

Autor tematu
Darioz
20
Posty: 22
Rejestracja: sobota, 19 maja 2018, 11:27

Post autor: Darioz »

Witam mam gotowy zacier, niestety muszę wyjechać za granicę na około 4 miesiące i mam pytanie czy może tyle leżakować ?? Zacier jest nie zlany z nad osadu.
koncentraty wina
Awatar użytkownika

jakis1234
2500
Posty: 2581
Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
Status Alkoholowy: Winiarz
Podziękował: 235 razy
Otrzymał podziękowanie: 452 razy
Re: Przechowywanie zacieru

Post autor: jakis1234 »

A zacier masz z czego?
Pozdrawiam z opolskiego.

Autor tematu
Darioz
20
Posty: 22
Rejestracja: sobota, 19 maja 2018, 11:27
Re: Przechowywanie zacieru

Post autor: Darioz »

Cukrówka
Awatar użytkownika

jakis1234
2500
Posty: 2581
Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
Status Alkoholowy: Winiarz
Podziękował: 235 razy
Otrzymał podziękowanie: 452 razy
Re: Przechowywanie zacieru

Post autor: jakis1234 »

To nie masz zacieru. Cukru chyba nie zacierałeś :)
Nastaw z cukru zlej znad drożdży i może postać, najlepiej w chłodnym miejscu.
Pozdrawiam z opolskiego.
Awatar użytkownika

kleryk88
200
Posty: 218
Rejestracja: niedziela, 30 gru 2018, 23:05
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Re: Przechowywanie zacieru

Post autor: kleryk88 »

Mój nastaw stal na balkonie 8 miesięcy (cała zima) i był ok ale był po zalaniu ;)

pepe59
350
Posty: 365
Rejestracja: wtorek, 4 lip 2017, 08:23
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 59 razy
Re: Przechowywanie zacieru

Post autor: pepe59 »

Mój ŁKZWJ zlany znad osadu czeka już trzeci rok.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy zacierowe”