Jak działają różne rodzaje drożdży. Które wybrać do naszego nastawu. Warunki prowadzenia fermentacji.

Autor tematu
Darektd
2
Posty: 2
Rejestracja: piątek, 28 sie 2020, 10:00
Załączniki
dzikusy w zacierze

Postautor: Darektd » niedziela, 30 sie 2020, 18:40

Witem, zrobiłem dwa zaciery (z jęczmienia) niestety po zatarciu i zostawieniu na noc rano w obu działały dzikie drożdże. Nie mając wiele czasu dodałem wcześniej przygotowane ferminole i musiałem uciekać. Po powrocie jeden zacier działał jak należy, drugi stanął. Moje pytanie jak aktywować fermentacje?


koncentraty wina
Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!

Wróć do „Drożdże i fermentacja”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości