Witam
Zastanawiam się jak przygotować słód do zacierania, specyficznie ten słód https://www.lovebrewing.co.uk/beerworks-lager-malt-500g/
Czy każdy słód musi być specjalnie przygotowany przed zacieraniem?
-
Autor tematu - Posty: 10
- Rejestracja: niedziela, 9 sie 2020, 21:30
- Załączniki
-
- Posty: 198
- Rejestracja: niedziela, 2 wrz 2018, 09:51
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Na tą chwilę Calvados
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Lubuskie
- Załączniki
Re: Jak przygotować słód
Słód powinien być ześrutowany najlepiej przed wrarzeniem piwa. Co do dalszej produkcji to już resztę masz w przepisie bo piw są tysiące rodzai.
-
- Posty: 2
- Rejestracja: piątek, 28 sie 2020, 10:00
- Załączniki
Re: Jak przygotować słód
Witam, postanowiłem zrobić słód z własnego jęczmienia do mojej pierwszej warki. Czy to dobry pomysł czy lepiej kupić gotowy towar? Drugie moje pytanie, jak długo taki słód musi wysychać przed prażeniem?
-
- Posty: 1081
- Rejestracja: niedziela, 29 wrz 2013, 10:17
- Załączniki
Re: Jak przygotować słód
Na piwo czy whisky? Wszystko to pikuś, poza suszeniem. Da się to robić w warunkach domowych bez problemu. Do piwa trzeba dodatkowo odkiełkować. Jak masz miejsce, suszarnię to rób. Jak nie masz to łatwiej kupić. Ja korzystałem z filmików "Domu pachnącego żywicą" czy jakoś tak.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości