Witam!
Po wielu próbach z nastawami owocowymi, zaczynam swoją przygodę z zacierem. Kupiłem drożdże Whisky Yeast z enzymami i nie wiem czy do zacieru oprócz ziarna potrzebuje jeszcze słodu i enzymów w nim zawartych
Drożdże Whisky Yeast
-
- Posty: 5377
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 667 razy
- Kontakt:
Re: Drożdże Whisky Yeast
Skoro kupiłeś oddzielnie enzymy to po co Ci jeszcze enzymy ze słodu? Zatrzyj wg. przepisu, zrób próbę jodową i dodaj drożdże.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"