Bardzo dziękuje @Doody i @przegab dziękuje za odpowiedz, jak i wskazówki na pewno wezmę sobie je do serca
na ten moment daje sobie spokój z tym przepisem raczej pójdę w kukurydze( mam fajny dostęp do dobrej kukurydzy)
Mam pytanka do innego przepisu
30l wody
8kg śruty kukurydzianej
1,5kg słodu jęczmiennego**
**czy w tym przepisie mogę bez problemowo zastąpić słód enzymami np z tego linku?
Jeżeli te enzymy są średnie to jakie enzymy polecacie do kukurydzy?
Jakie płatki drewniane polecacie do kukurydzy?
Jakieś wskazówki do zacieru kukurydzianego?(przydatne tematy do przeczytania) (może jakieś książki?)
Jakie pożywki do drożdży? (do przepisu co dałem wyżej)
Jakie drożdże? (do przepisu co dałem wyżej)
@przegab wspomniałeś o zacieru Wujka Jessiego, ale na ten moment nie chce "AŻ" tak się bawić.
Mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi.
aaaa bym zapomniał czy mogę zrobić np. 30kg na np. 3/4 garnki ponieważ mój największy garnek ma około 10l?
z wyrazami szacunku
OG Borówa