Lambanóg

...na wszystkim da się nastawić "zacier".
Awatar użytkownika

Autor tematu
Kamal
2000
Posty: 2368
Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 11:54
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy

Post autor: Kamal »

Wie może ktoś, z czego powstaje dokładnie ten alkohol? Na kilku stronach piszą, że powstaje z mleczka kokosowego poddanego fermentacji, a znalazłem też opisy, że z soku palmowego.
K.
Obrazek
alembiki

mocho
50
Posty: 73
Rejestracja: środa, 18 gru 2013, 06:28
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: Lambanóg

Post autor: mocho »

nie mam 100% pewności, ale sok z palmy kokosowej to prawdopodobnie jakieś dziwne tłumaczenie opisujące wodę kokosową która w innych dziwnych tłumaczeniach nazywana jest mleczkiem kokosowym (oczywiście błędnie). Biorąc to wszystko pod uwagę stawiam że jest produkowany z wody kokosowej ponieważ to ona zawiera cukry (mało ale zawsze coś)
Awatar użytkownika

Autor tematu
Kamal
2000
Posty: 2368
Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 11:54
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy
Re: Lambanóg

Post autor: Kamal »

Sok z kwiatów palmy kokosowej się zbiera, i nawet poddaje fermentacji, ale wielu osobom to nie smakuje.
Robi się też z niego syrop/miód.
K.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery i nastawy z różnych rzeczy”