Przepis na kiełbasę z jelenia.
Składniki:
łopatka z jelenia 0,8kg
karkówka z wieprza - 1,2kg
sól peklowa 38g
pieprz czarny - 3g
jałowiec - 4g
czosnek - 3 ząbki
Całość po zmieleniu wymieszać dokładnie z przyprawami i do lodówki na 24godziny.
Wędzenie 2,5 godziny w 50st i 30 minut w 90st
A tak wyszła po uwędzeniu:
No i po przekrojeniu
Kiełbasa z jelenia
-
- Posty: 4941
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 848 razy