Technologia najprostszych nastawów opartych na cukrze.

Autor tematu
lukasz61433
30
Posty: 35
Rejestracja: wtorek, 24 lis 2015, 20:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Załączniki
Re: Nastaw na dundrze

Postautor: lukasz61433 » poniedziałek, 9 wrz 2019, 20:51

U mnie z dundrem to ciężko było. Próbowałem 2x przerabiać uzupełniając do ok 20 blg i drożdże turbo nie ruszyły ( moskva style/ alcotec 48 turbo pure) tylko zawsze jak coś to na drożdżach babuni ( nie wiem może zbyt kwaśno miały by ruszyć mówiąc na turbo drożdżach)


koncentraty wina
Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!

przemeq.polak
20
Posty: 21
Rejestracja: poniedziałek, 22 sie 2016, 18:08
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
Załączniki
Re: Nastaw na dundrze

Postautor: przemeq.polak » wtorek, 14 sty 2020, 08:45

Witojcie! Nie chcę złotej łopaty :)

A czy koledzy napowietrzyli dunder po zmieszaniu z cukrem? Wężyk do lewarowania nastawu i pobulgotać nastawem z minutkę albo dwie. No i wypadałoby dać drożdźakom jakieś papu - Activit na przykład. U mnie czy to na Bayanusach G955, czy na Alcotek48 spokojnie idą - cukier + gorący dunder + woda do zadanej ilości (schłodzi, zmniejszy kwasowość) + pożywki + zwierzaki.


Wróć do „Nastawy cukrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości