Witam Koledzy!
Mam pytanie, ponieważ przeszukałem nasze forum oraz internety i nie mam jednoznacznej odpowiedzi. Od jakiegoś czasu eksperymentuje z nastawami zbożowymi i chciałbym przy kolejnym zacierze wstawić zboże wędzone. Wedzic mam zamiar w metalowej skrzynce na sicie i torf grzać od spodu palnikiem turystycznym lub na taborecie to zobaczę. Ale jaki torf? Czytam czytam i szkockiego to ja nie ogarnę. Za to coś chętnie kupię na allegro. Pytanie czy kupić tak zwany kwaśny ogrodowy? Czy włuknisty stosowany do oczek jako antyglon? Co sądzicie? Czytałem że powinien po wysuszeniu wyglądać jak sprasowaniy tytoń? Ma ktoś konkretne doświadczenie? Dzięki i Pozdrawiam
Wędzenie Torfem Słodu/zboża
-
- Posty: 718
- Rejestracja: sobota, 16 sie 2014, 14:47
- Podziękował: 100 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Re: Wędzenie Torfem Słodu/zboża
Mam pytanie do praktyków. Jeszcze nie miałem okazji gotować ze slodu wędzonego. Pytanie moje o sprzęt. Bardzo przechodzi zapachem po procesie? Czyście jakoś po gotowaniu? No i czy zostaje aromat przy następnym?
ZAISTE WÓDKA POTĘŻNA JEST...ALE BIMBER WIĘKSZĄ MOCĄ WŁADA